Pui caramel
Publicat pe 02.05.2014 la 13:36 Actualizat pe 02.05.2014 la 13:39
Atunci când vrei ceva delicios şi săţios, aceasta este reţeta ideală.
Încălzeşte uleiul la foc mediu.
Sărează bucăţile de pui şi pune-l la prăjit 6-8 minute pe fiecare parte.
Scoate-l pe o farfurie.
Adaugă usturoi în cratiţa în care a fost puiul ţi ţine-l pe foc două minute.
Pune-l în farfuria cu usturoiul.
Adaugă jumătate de cană de apă şi amestecă. Pune zahăr brun, ţine pe foc şi amestecă până când se îngroaşă, circa patru minute.
Adaugă cu grijă oţetul şi amestecă.
Adaugă ginger, supa, sos de soia, apoi puiul şi usturoiul.
Se ţine pe foc 20-25 de minute.
Se pune puiul într-o farfurie şi se acoperă cu folie de aluminiu.
Sosul de caramel se mai ţine pe foc 10 minute.
Se pune puiul, din nou, în tigaie şi se întoarce cu un cleşte de bucătărie sau cu furculiţa până este acoperit de caramel.
Se serveşte cu garnitură de orez.