Tort matlasat
Publicat pe 02.05.2014 la 12:30 Actualizat pe 02.05.2014 la 12:31
Pentru că ne apropiem de week-end şi pentru că ne vom da jos din pat cu dorinţa de a face ceva dulce, iată prăjitura PERFECTĂ!
Se ia o formă rotundă de tort, apoi o foaie de copt şi se pune în interior.
Se încălzeşte cuptorul la 160 grade Celsius.
Într-un vas se amestecă zahărul brun, untul şi laptele, se amestecă pe foc până totul se topeşte.
Se pune cacaoa şi făina, se amestecă, apoi se pune oul şi se amestecă din nou.
Totul se pune în forma rotundă, se bagă la cuptor şi se coace 55 de minute.
Se scoate, se lasă să se răcească.
Se amestecă crema, untul şi ciocolata pe foc, amestecându-se continuu.
Se pune untul extra şi se amestecă cu ajutorul unui mixer, se pune laptele praf, zahărul pudră şi se amestecă.
La final se adaugă 1 ½ lingură ganache şi se maestecă.
Se lasă deoparte până se îngroaşă şi capătă strălucire.
Blatul se taie în patru straturi orizontale. Se pune crema între straturi.
Se bagă la rece pentru o oră şi jumătate.
Se scoate şi se acoperă cu cremă.
Se decorează cu bomboane sau cu orice altceva vă este la îndemână ori vă place.