Rosii umplute cu orez
Publicat pe 14.11.2012 la 11:55 Actualizat pe 14.11.2012 la 12:00
Ingrediente:
8 rosii
2 linguri ulei de seminte de struguri
1 ceapa mica
1 lingurita de ginger
1 lingurita seminte de chimen
1 lingurita seminte de mustar
½ lingurita cardamom
¼ lingurita cuisoare
1 praf de sare
1 praf de piper
¼ masura stafide
¼ masura migdale
1 masura orez
2 linguri ceapa chives
ulei de masline
8 linguri branza de capra
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 177 grade Celsius.
2. Taie capacul rosiilor si putin din partea de jos, pentru ca acestea sa stea drepte. Cu o lingura, scoate semintele si pulpa. Pune rosiile intr-o tava.
3. Incinge uleiul, adauga ceapa taiata, ginger-ul si tine pe foc 3 minute, pana cand ceapa devine aurie. Adauga condimentele si mai tine pe foc inca un minut. Pune apoi sarea, piperul, stafidele, migdalele si pulpa rosiilor; tine-le pe foc circa 3 minute. Umple rosiile si deasupra presara ceapa chives, putin ulei de masline si branza de capra. Baga la cuptor pentru 25-30 de minute.
Vezi masurile aici!