Rulouri de lasagna
Publicat pe 14.01.2013 la 14:16 Actualizat pe 14.01.2013 la 17:45
Ingrediente:
Sos:
2 linguri unt nesarat
4 linguri faina
1 ¼ masura lapte
¼ lingurita sare
1/8 lingurita piper negru
putina nucsoara
Lasagna:
1 cutie branza ricotta
1 punga de spanac inghetat
1 masura parmezan ras
100 g prosciutto maruntit
1 ou batut
¾ lingurita sare
½ lingurita piper negru
1-2 linguri ulei de masline
12 foi de lasagna
2 masuri sos de rosii
1 masura mozzarela sfaramitata
Mod de preparare:
Sos:
- Topeste untul intr-o tigaie la temperatura medie.
- Adauga faina si amesteca 3 minute.
- Adauga laptele si da focul mai mare.
- Adauga sarea, piperul si nucsoara.
- Incalzeste cuptorul la 230 grade Celsius.
- Amesteca separat intr-un bol: ricotta, spanacul, parmezanul, prosciutto, oul, sarea si piperul.
- Pune o cratita mare cu apa la fiert, adauga sare si 2 linguri de ulei. Fierbe foile de lasagna, cat sa se inmoaie putin. Scurge-le. Aranjeaza-le intr-un singur strat pe hartie de pergament.
- Unge cu unt o forma de copt. Toarna sosul alb.
- Pune pe o suprafata de lucru 4 foi de lasagna. Adauga 3 linguri de amestec ricotta. Ruleaza. Repeta procedura cu foile ramase.
- Peste rulourile de lasagna, adauga sos de rosii, apoi mozzarella.
- Acopera forma cu folie de aluminiu. Baga la cuptor 20 de minute. Da la oparte folia si mai tine la cuptor 15 minute. Lasa-le sa se odihneasca 10 minute.
- Incalzeste sosul de rosii si serveste-l alaturi de rulouri.