Salată caldă cu ficăței de pui
Publicat pe 10.01.2014 la 11:36
Ingrediente:
1000 g de ficăței de pui
250 ml de vin alb demidulce
70 g de unt
100 g de făină albă
5 g de sare
piper după gust
Pentru salată:
5 ouă de prepeliţă fierte (cca 10 g fiecare)
30 roşii cherry
frunze de salată
Pentru sosul de salată:
75 ml de vin alb demidulce
3 căţei de usturoi
30 g de ulei de măsline
5 rămurele de mărar proaspăt
5 rămurele de busuioc violet
16 g de muştar «Dijon»
3 g de sare
30 g de nuci de cedru (pentru înfrumuseţare)
Mod de preparare:
1. Ficățeii de pui se înmoaie în vin alb, se pune sare, piper şi se lasă la marinat timp de 30 minute.
2. Ficățeii marinați se dau prin făină.
3. Puneţi în vasul de gătit untul si ficățeii pregătiți.
4. Preparaţi fără capac în modul «PRĂJIRE», timpul de preparare – 30 minute. Lichidul
trebuie să se evapore.
5. După semnal scoateţi ficățeii şi aşezaţii într-un bol adânc.
6. Pe o salatieră adâncă potriviţi câteva foi de salată.
7. Pe frunzele de salată puneţi ficățeii prăjiți, roşiile cherry şi ouăle de prepeliţă fierte.
8. Mărunţiţi în blender toate ingredientele pentru sosul de salată (cu excepţia nucilor
de cedru).
9. Turnaţi sosul în salată, înfrumuseţaţi cu nucile de cedru şi serviţi la masă.
PRĂJIRE 30 min
Pilaf cu carne de miel
Ingrediente:
8 linguri de ulei de floarea soarelui
800 g de carne de miel (macră)
2 cepe (cca 150 g fiecare)
3 morcovi (cca 150 g fiecare)
4 căţei de usturoi
300 g de orez
15 g de sare
3 linguriţe de condimente pentru pilaf
750 ml de apă
Mod de preparare:
1. Tocaţi mărunt ceapa, morcovii se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari, carnea de miel se taie bucăţele, usturoiul
se zdrobeşte.
2. Turnaţi în vasul de gătit uleiul de măsline şi aşezaţi ingredientele pregătite la punctul
1, adăugaţi orezul, sarea, condimentele şi apa.
3. Preparaţi în modul «CEREALE» la aparatul Multicooker, timpul de preparare – 40 minute.
4. După semnalul sonor amestecaţi orezul cu bucăţile de carne.
5. Preparaţi cu capacul închis în modul «PRĂJIRE» la aparatul Multicooker, încă 20 minute, presiunea – 3.
6. Puneţi pilaful în farfurii şi serviţi la masă.
În locul cărnii de miel puteţi să alegeţi carne de vită, porc, pui sau curcan.
CEREALE 40 min
PRĂJIRE 20 min