Salată caldă cu penne, legume și sos de usturoi copt
Publicat pe 06.07.2020 la 08:25 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:28
Un prânz rapid și sănătos înseamnă neapărat legume. O salată caldă cu penne va fi un deliciu pentru întreaga familie.
Salată caldă cu penne, legume și sos de usturoi copt
Ingrediente
-100g penne ( albe sau integrale)
-1 dovlecel zucchini
-1 cartof dulce
-1 ceapă albă
-5 roșii cherry
-3 linguri de ulei de soia
-4 căței de usturoi
-parmezan
-busuioc și piper
Mod de preparare
Se taie cubulețe toate legumele și se pun la copt pentru 20-30 de minute la 180 grade Celsius. În ultimele 10 minute, înainte de a scoate legumele de la cuptor, se adaugă usturoiul pentru a se coace. Acesta va fi folosit în sosul pentru paste.
Între timp, se fierb pastele. După ce legumele și pastele s-au gătit, se așează într-un castron. Separat se prepară usturoiul, amestecând-l cu cele 3 linguri de ulei de soia, sare și piper. Se toarnă peste paste și se combină perfect cu sosul de la legumele coapte. Salata se servește caldă, cu parmezan pe deasupra și frunze proaspete de busuioc.
Sursă: veglifestyle.ro
CITEȘTE ȘI