Salata cu sos de kefir
Publicat pe 24.09.2013 la 12:15 Actualizat pe 24.09.2013 la 12:29
Ingrediente:
- 250 g fasole verde
- ¼ l supa de legume
- zeama de la 1 lamaie
- 250 g varza
- 250 g telina
- 4 rosii
- 4 morcovi
- 1 castravete
- ulei de masline
- 500 g piept de pui
- piper
Sos:
- 250 g Kefir
- 1 ceapa
- zeama de la 1 lamaie
- ½ legatura codite de ceapa verde
- ½ legatura patrunjel
- ½ legatura tarhon
Mod de preparare:
Zeama de legume se pune pe foc impreuna cu cea de lamaie. In ea se firbe fasolea curatata si taiata bucati potrivite.
Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu ½ ceasca zeama de legume si se framanta cu mana pana cand se inmoaie.
Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa cateva minute la foc mediu.
Legumele fierte se lasa sa se raceasca.
Rosiile se taie in opt, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Legumele se aseaza pe un platou, se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline, se sareaza si se pipereaza.
Se amesteca bine Kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata si totul se pune peste legume.