Sănătos și delicios! Cum să faci un cozonac raw vegan

Publicat pe 20.03.2015 la 20:44 Actualizat pe 20.03.2015 la 21:17

In ultima perioada un trend in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa il reprezinta mancarea raw vegan, hrana vie. Cu ocazia evenimentul Rasfat Bazar pregatit pentru colegele din Intact Media Group am avut ocazia sa particip la un workshop raw vegan sustinut de Ana Alungulesei, de la Rawcoco

In ultima perioada un trend in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa il reprezinta mancarea raw vegan, hrana vie. Cu ocazia evenimentul Rasfat Bazar pregatit pentru colegele din Intact Media Group am avut ocazia sa particip la un workshop raw vegan sustinut de Ana Alungulesei, de la Rawcoco.

Cu toate ca am mers in diferite restaurante raw vegan, nu am asistat niciodata la prepararea acestui tip de mancare, astfel inca am profitat si m-am inscris la acest workshop. De indata ce am intrat in sala am fost surprinsa de atmosfera calda si prietenoasa din interior. Cele 2 doamne de la Rawcoco care ne-au initiat in tainele bucatarie raw, ne-au aratat cum se prepara un suc natural si cum se pregateste un cozonac raw vegan, delicii sanatoase pentru corp si minte.

Dupa ce ne-au prezentat beneficiile unei cure detox am inceput sa preparam un suc natural.

Ca ingrediente avem nevoie de chlorella (mi s-a parut ca nu suna deloc comestibil:) ), spirulina si o banana.

Am aflat notiuni noi, de care nu auzisem pana acum, cum ar fi aceasta alga, chorella. Am mirosit ingredientele si, la inceput, am fost putin sceptica. Ma gandeam ca nu are cum sa iasa un suc pe gustul meu luandu-ma, ce-i drept, doar dupa miros. Dar soc… la final, dupa ce s-au “blenduit” ingredientele, si am gustat sucul, am fost impresionata. Sucul mirosea a banana si era extrem de bun. Chiar am mai cerut un pahar .:)

Dupa ce ne-am rasfatat cu acest suc am inceput sa preparam un cozonac. Reteta parea mai grea si am simtit nevoia sa o notez. La final am realizat insa ca nu este greu deloc sa prepari un cozonac raw, doar ca ai nevoie de un blender puternic si de ingrediente sanatoase. Ne-am amuzat deoarece mai mult dureaza spalatul vaselor decat prepararea cozonacului. Desertul a fost gata in 15 minute si am inceput degustarea: delicios, dulce, bun si satios.

Workshop-ul a fost foarte util intrucat am aflat notiuni de baza pentru o nutritie sanatoasa, am aflat informatii despre aparatura necesara in bucataria vegana, ingredientele de baza, informatii despre modul de preparare.

Ingrediente:

200 de grame nuci
miere 100 g
cacao 30 grame
o mana stafide
zeama de portocale
o lingurita de vanilie sau scortisoara

300 grame fulgi de ovaz

200 grame curmale

unt de cocos/ulei de cocos

Reteta:

300 grame fulgi ovaz se amesteca in blender pana se transforma in faina de fulgi de ovaz se lasa 200 grame de curmale la hidratat o ora intr-un bol se amesteca faina, curmalele si apa de la curmale si stafidele, dupa care se intinde ca o foaie de prajitura pe o folie de plastic pt crema se amesteca tot in blender ingredientele (nucile, mierea, cacaoa, stafidele, zeama de la o portocala si lingurita de vanilie sau scortisoara) si apoi se intinde crema obtinuta peste aluatul intins, se ruleaza cu ajutorul foliei si apoi se taie felii si se serveste

În articolul Sănătos și delicios! Cum să faci un cozonac raw vegan:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 5 iulie 2025. Balanțele se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 iulie 2025. Balanțele se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Nazare: "Deficitul, cauzat de creşterea de salarii şi pensii". Ce spune despre subvenţia partidelor
observatornews.ro
Nazare: "Deficitul, cauzat de creşterea de salarii şi pensii". Ce spune despre subvenţia partidelor
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
a1.ro
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
HelloTaste.ro
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Catine
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
useit.ro
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
“Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
as.ro
“Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
MediCOOL
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
DeParinti
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
MediCOOL
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
HelloTaste
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
close
x