Sănătos și delicios! Cum să faci un cozonac raw vegan

Publicat pe 20.03.2015 la 20:44 Actualizat pe 20.03.2015 la 21:17

In ultima perioada un trend in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa il reprezinta mancarea raw vegan, hrana vie. Cu ocazia evenimentul Rasfat Bazar pregatit pentru colegele din Intact Media Group am avut ocazia sa particip la un workshop raw vegan sustinut de Ana Alungulesei, de la Rawcoco

In ultima perioada un trend in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa il reprezinta mancarea raw vegan, hrana vie. Cu ocazia evenimentul Rasfat Bazar pregatit pentru colegele din Intact Media Group am avut ocazia sa particip la un workshop raw vegan sustinut de Ana Alungulesei, de la Rawcoco.

Cu toate ca am mers in diferite restaurante raw vegan, nu am asistat niciodata la prepararea acestui tip de mancare, astfel inca am profitat si m-am inscris la acest workshop. De indata ce am intrat in sala am fost surprinsa de atmosfera calda si prietenoasa din interior. Cele 2 doamne de la Rawcoco care ne-au initiat in tainele bucatarie raw, ne-au aratat cum se prepara un suc natural si cum se pregateste un cozonac raw vegan, delicii sanatoase pentru corp si minte.

Dupa ce ne-au prezentat beneficiile unei cure detox am inceput sa preparam un suc natural.

Ca ingrediente avem nevoie de chlorella (mi s-a parut ca nu suna deloc comestibil:) ), spirulina si o banana.

Am aflat notiuni noi, de care nu auzisem pana acum, cum ar fi aceasta alga, chorella. Am mirosit ingredientele si, la inceput, am fost putin sceptica. Ma gandeam ca nu are cum sa iasa un suc pe gustul meu luandu-ma, ce-i drept, doar dupa miros. Dar soc… la final, dupa ce s-au “blenduit” ingredientele, si am gustat sucul, am fost impresionata. Sucul mirosea a banana si era extrem de bun. Chiar am mai cerut un pahar .:)

Dupa ce ne-am rasfatat cu acest suc am inceput sa preparam un cozonac. Reteta parea mai grea si am simtit nevoia sa o notez. La final am realizat insa ca nu este greu deloc sa prepari un cozonac raw, doar ca ai nevoie de un blender puternic si de ingrediente sanatoase. Ne-am amuzat deoarece mai mult dureaza spalatul vaselor decat prepararea cozonacului. Desertul a fost gata in 15 minute si am inceput degustarea: delicios, dulce, bun si satios.

Workshop-ul a fost foarte util intrucat am aflat notiuni de baza pentru o nutritie sanatoasa, am aflat informatii despre aparatura necesara in bucataria vegana, ingredientele de baza, informatii despre modul de preparare.

Ingrediente:

200 de grame nuci
miere 100 g
cacao 30 grame
o mana stafide
zeama de portocale
o lingurita de vanilie sau scortisoara

300 grame fulgi de ovaz

200 grame curmale

unt de cocos/ulei de cocos

Reteta:

300 grame fulgi ovaz se amesteca in blender pana se transforma in faina de fulgi de ovaz se lasa 200 grame de curmale la hidratat o ora intr-un bol se amesteca faina, curmalele si apa de la curmale si stafidele, dupa care se intinde ca o foaie de prajitura pe o folie de plastic pt crema se amesteca tot in blender ingredientele (nucile, mierea, cacaoa, stafidele, zeama de la o portocala si lingurita de vanilie sau scortisoara) si apoi se intinde crema obtinuta peste aluatul intins, se ruleaza cu ajutorul foliei si apoi se taie felii si se serveste

În articolul Sănătos și delicios! Cum să faci un cozonac raw vegan:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 28 august 2025. Peștii sunt fericiți și împliniți. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 august 2025. Peștii sunt fericiți și împliniți. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Judecătorii români ies la pensie cu 17 ani mai repede decât oriunde în UE. Cazuri grave afectate de grevă
observatornews.ro
Judecătorii români ies la pensie cu 17 ani mai repede decât oriunde în UE. Cazuri grave afectate de grevă
Ilona Brezoianu, schimbare de look radicală cu câteva luni înainte să nască. Internauții s-au împărțit în două tabere
a1.ro
Ilona Brezoianu, schimbare de look radicală cu câteva luni înainte să nască. Internauții s-au împărțit în două tabere
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
HelloTaste.ro
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Vinete cu dovlecei, ardei copți și usturoi, preparate în ulei
Catine
Vinete cu dovlecei, ardei copți și usturoi, preparate în ulei
Cele mai accesate site-uri în urmă cu 30 de ani. Cei mai mulți tineri nu au auzit niciodată de ele
useit.ro
Cele mai accesate site-uri în urmă cu 30 de ani. Cei mai mulți tineri nu au auzit niciodată de ele
Unde locuieşte, de fapt, milionarul ce a renunţat la cetăţenia română, alături de iubita cu 23 de ani mai tânără
as.ro
Unde locuieşte, de fapt, milionarul ce a renunţat la cetăţenia română, alături de iubita cu 23 de ani mai tânără
Remedii naturale pentru căderea părului. Ce poți face pentru a opri pierderea firelor
MediCOOL
Remedii naturale pentru căderea părului. Ce poți face pentru a opri pierderea firelor
O recunoști? Sigur ai văzut-o recent pe micile ecrane, în ipostaze nu tocmai inocente! Face furori la Insula Iubirii | FOTO
Spynews
O recunoști? Sigur ai văzut-o recent pe micile ecrane, în ipostaze nu tocmai inocente! Face furori la Insula Iubirii | FOTO
Ce să faci când copilul nu vrea să socializeze
DeParinti
Ce să faci când copilul nu vrea să socializeze
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
MediCOOL
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare
HelloTaste
Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare
close
x