Secrete de bucatarie (1): eliminarea mirosurilor neplacute
Publicat pe 06.12.2010 la 13:30 Actualizat pe 06.12.2010 la 15:15
Nimeni nu le stie pe toate in bucatarie, nici macar cai mai renumiti bucatari-sefi din lume. De la mici secrete la adevarate sfaturi care te pot scoate din impas, lucrurile mai putin cunoscute din bucatarie pot salva multe lucruri. Cu o conditie: sa fie impartasite cat mai multor persoane.
Asa ca astazi primele astfel de secrete sunt oferite de Cristi Roman, editorul websiteului de lifestyle culinar Foodblog.ro. Secrete pentru cei care nu le stiau sau pentru cei care sunt in permanenta cautare de astfel de informatii care sa le faca viata mult mai usoara in bucatarie, acolo unde aburii si caldura ne fac viata asa de frumoasa.
Mirosurile din bucatarie
1. Otetul frecat pe palme si unghii indeparteaza mirosul de mancare. Apoi apa indeparteaza mirosul de otet.
2. Vesela din otel pur scot si ele mirosul de ceapa, usturoi sau peste din maini. Cum? Prin simpla frecare a mainilor de obiectele din otel pur de bucatarie.
3. Miroase tocatorul de lemn a usturoi sau a peste? Stropeste-l cu putina zeama de lamaie si lasa-l sa se usuce asa.
4. Marul taiat in doua absoarbe mirosurile tari din procesul de gatit. De exemplu, daca vrei ca mirosul puternic de la gatirea pestelui sa nu ajunga in toata casa, pune in tigaia de prajit o jumatate de mar sau lasa aceasta jumatate langa tigaie.
5. S-a facut fum sau miroase puternic a ars? Nimic mai simplu: pune la fiert un vas mic cu apa in care adaugi 3-4 felii de lamaie, scortisoara si nucsoara.
Multumit de primul episod al "secretelor de bucatarie? Asteapta-l atunci pe al doilea, cat de curand!
Foto: homes-designing.com