Sezonul sparanghelului: cum sa il alegi cu atentie
Publicat pe 19.05.2011 la 15:47
Sparanghelul este in plin sezon si este o leguma foarte versatila: o poti folosi ca si garnitura, poti face supe si creme din ea, o poti folosi ca ingredient de baza in diferite alte preparate. Sau, de ce nu, chiar direct pe gratar...
Sparanghelul insa este usor perisabil si trebuie ales cu atentie atunci cand te decizi sa-l cumperi - din magazine sau din piete.
Cum sa alegi sparanghel proaspat si sanatos?
- Tulpina trebuie sa fie tare si ferma, nu cauciucata, la atingere;
- Capatul de sus, firul in sine, trebuie sa fie compact, iar micile "petale" sa stea bine legate;
- Capatul de sus al sparanghelului trebuie sa fie verde aprins, si nu sa tinda spre galben sau maroniu;
- Daca gasiti sparanghel grupat in mai multe fire (10-12) aveti grija ca acestea sa aiba aproximativ acelasi diametru, pentru a va fi mai usor la gatit: timpul de fierbere va fi egal;
Cum il pastrezi proaspat mai multe zile
Infasoara-l intr-o carpa de bucatarie, curata si subitre, nu groasa. Baga-l apoi la frigider si va rezista perfect timp de 3-4 zile. Dupa aceasta perioada e obligatoriu insa sa fie folosit.
Foto: detoxdrinks.info