Spanakopita
Publicat pe 13.12.2013 la 17:49
Ingrediente:
- 1 kg spanac
- 2 cepe
- 1 legătură ceapă verde
- 2 căței de usturoi
- 2 legături pătrunjel
- 4 ouă
- 300 g brânză
- 3 linguri smântână
- 1 lingură făină
- 3 linguri pesmet
- 8 foi de plăcintă
- 1 linguriță oregano
Mod de preparare:
Ceapa se toacă și se călește, se adaugă spanacul tocat mare și oregano. Se lasă la foc mic până scade zeama și se presară pesmet.
Brânza se rade, se amestecă cu smântână, sare, piper, făină, ouă, pătrunjel. Se adaugă spanacul răcit.
Într-o tavă se pun patru foi de plăcintă unse. Se pune compoziția și se pun apoi celelalte patru foi, de asemenea unse.
Se bagă la cuptor 15-20 de minute.