Stii cu adevarat cum sa fierbi un ou?
Publicat pe 12.06.2011 la 16:01
Aparent una din cele mai usoare operatiuni din bucatarie da insa de multe ori batai de cap: fierberea unui ou. Stii cu adevarat cum sa fierbi un ou, in functie de preferintele tale?
Ouale sunt pline de vitamine si de proteine si, daca nu ai un nivel de colesterol ridicat, sunt sanatoase pentru organism. Ouale se pot consuma si crude - insa acest obicei este foarte rar, dar si fierte, prajite (ochiuri sau omlete).
Fierberea unui ou este una din cele mai usoare operatiuni, insa uneori e posibil ca la final sa nu obtii ceea ce ai dorit: un ou moale sau unul suficient de tare.
Iata un scurt ghid al fierberii unui ou:
1. Asaza oul intr-o cratita;
2. Toarna apa rece in cratita pana cand nivelul este cu un centimetru deasupra oului;
3. Pune vasul pe foc mediu (nu mare!) si asteapta pana cand apa incepe sa fiarba;
4. Redu focul cand apa incepe sa fiarba;
5. Din acest moment in maximum 3 minute ar trebui sa obtii un ou cu consistenta moale, in 6-7 minute unul mediu si in 10-12
minute unul complet intarit.
6. Dupa intervalele dorite scoate oul din apa si lasa-l cateva minute sa se raceasca sau toarna apa rece pe el pentru a grabi acest proces.
Pofta buna!
Foto: hubimg.com