Stufat de miel cu o coroniță din ceapă și usturoi verde. O rețetă ce te va face să te îndrăgostești de carnea de miel!
Publicat pe 07.04.2017 la 19:01 Actualizat pe 07.04.2017 la 19:30
Stufatul de miel nu trebuie să lipseasca de pe masa de Paste. Aceasta reteta te va face sa te indragostesti de carnea de miel.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel
- o ceapă uscată
- o lingură cu făină
- 2 legături mărar
- un pahar ulei
- 3-5 legături de ceapă verde
- 3-5 legături de usturoi verde
- o legătură groasă de pătrunjel
- sare, piper, boia
Mod de preparare:
Ceapa și usturoiul se impletesc precum o coroniță de flori, apoi se pun la călit, în ulei. După ce s-a rumenit coronița, se dă deoprate. În același ulei, se prăjește ceapa uscată și tocată mărunt în prealabil. Se adaugă carnea și boiaua. Când s-au rumenit, se adaugă apă, cât să le acopere și se lasă acoperit, la foc mic, cam o jumătate de oră, ca să se pătrundă carnea. Într-o cană se amestecă făina cu apă, apoi se toarnă în tigaie, peste carnea și ceapa lăsate la foc mic. După ce a dat din nou în clocot, se adaugă coronița de ceapă și usturoi verde, se acoperă și se mai lasă 15 minute. Ls final, se adaugă sare, piper, pătrunjelul tocat.