Sufleu inghetat cu ciocolata alba si rubarba
Publicat pe 19.09.2012 la 16:57 Actualizat pe 19.09.2012 la 17:12
Ingrediente:
rubarba
1 masura si 1/3 frisca
170 g grame ciocolata alba
1/2 masura zahar
vanilie
2 oua
Mod de preparare:
2 masuri rubarba se curata si se taie bucatele. Se pune in cratita cu 1/2 masura zahar si vanilia. Se lasa pe foc timp de 15 minute. Apoi se paseaza cu mixerul de mana direct in cratita.
Frisca se bate si se da la frigider.
Ciocolata se topeste la microunde, oprindu-se din 20 in 20 de secunde pentru a amesteca. Se lasa sa se raceasca.
La niste forme de crème brulee se face un guler de hartie de copt. Formele se vor umple cu 2 cm si jumatate peste nivel.
Ouale se separa. Albusurile se bat cu putina sare si zahar.
Galbenusurile se amesteca cu 2 linguri de zahar, 2 linguri de apa si 2 linguri de coniac. Daca nu puneti alcool, adaugati inca 2 linguri de apa. Se bat pe baie de aburi.
Peste galbenusuri se pune ciocolata alba topita. Se amesteca. Dupa ce se raceste putin, se adauga frisca rece batuta in 2 etape, amestecand usor. Se adauga si albusurile in 2 transe. Apoi se pune rubarba.
Compozitia se toarna in forme cu 2 cm jumatate peste forme.
Se baga la congelator sa se inghete.