Supă acră cu limbă de vițel
Publicat pe 10.01.2014 la 11:35
Ingrediente:
Pentru limba de viţel:
800 g de limbă de viţel apă până la nivelul «MAX»
2 cepe (cca 150 g fiecare)
3 foi de dafin
3 boabe de piper negru
10 g de sare
Pentru supă:
400 g de şuncă afumată
1 ceapă (cca 150 g)
5 linguri de ulei de măsline
4 castraveţi muraţi (cca 50 g fiecare)
50 măsline fără sâmburi
2 morcovi (cca 150 g fiecare)
2 cartofi (cca 150 g fiecare)
3 foi de dafin
piper după gust
Pentru servire la masă:
250 g de smântână de 20% grăsime
1 lămâie
1 legătură de verdeaţă proaspătă
Pregătire şi Preparare:
1. Puneţi în vasul de gătit sub presiune limba de vită, 2 cepe întregi, foile de dafin, sarea şi piperul.
2. Preparaţi în modul «LA ALEGERE» la aparatul Multicooker, temperatura – 101 °C, timpul de preparare – 2 ore, presiunea – 3.
3. După semnalul sonor deconectaţi vasul de gătit şi reduceţi presiunea.
4. Strecuraţi supa de carne, puneţi limba fiartă într-un bol adânc (Utilizaţi vesela
OURSSON).
5. Turnaţi peste limba fiartă apă rece şi decojiţi cu grijă limba.
6. Tocaţi mărunt ceapa, tăiați morcovii și castraveţii muraţi în bucăți lungi și subțiri, iar
cartofii în patru bucăţi.
7. Tăiaţi şunca în cuburi și limba fiartă în bucăți lungi și subțiri.
8. Turnaţi în vasul de gătit uleiul de măsline şi aranjaţi ingredientele pregătite la pașii
6 şi 7.
9. Preparaţi cu capacul deschis în modul «PRĂJIRE» la aparatul Multicooker, în decurs de 20 minute.
10. După semnalul sonor adăugaţi supa de carne, măslinele, usturoiul zdrobit şi
amestecaţi.
11. Preparaţi în modul «FIERBERE» la aparatul Multicooker, timpul de preparare – 15 minute, presiunea – 2.
12. După semnalul sonor deconectaţi vasul de gătit şi reduceţi presiunea.
13. Aşezaţi mâncarea pregătită pe platouri, înfrumuseţaţi fiecare porţie cu o felie de
lămâie, verdeaţă proaspătă şi serviţi la masă.
LA ALEGERE 2 ore
PRĂJIRE 20 min
FIERBERE 15 min