Supă cu găluște de caș
Publicat pe 26.11.2013 la 11:51 Actualizat pe 26.11.2013 la 11:54
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- ½ țelină
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 200 g varză
- 2 cartofi
- 2 cepe
- 3 roșii
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Pentru găluște:
- 2 ouă
- 180 g caș
- 50 g orez
- 1 lingură făină
- 50 g unt
Mod de preparare:
Legumele bine spălate și tăiate cubulețe și rondele se pun la fiert în doi litri de apă.
În timp ce legumele fierb, se spală orezul și se prepară găluștele bătând ouăle cu făina, sare și caș ras. Se încorporează cu untul și orezul scurs de apă.
Când legumele au fiert, se pun găluștele cu o linguriță umedă și se fierb până se ridică la suprafața supei.
Se pun roșiile și se condimentează totul după gust.
Se mai lasă să dea în câteva clocote, apoi se stinge și se lasă puțin deoparte.
Se servește cu pătrunjel tocat.