Supa de ardei rosu cu chimen prajit
Publicat pe 26.09.2012 la 18:10 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:37
Ingrediente:
1 lingura usturoi
1 sfert de cana ceapa rosie
ardei rosu
1 lingurita boabe de mustar
1 lingurita praf de coriandru
condiment hing sau asafoetida
½ lingurita boia spaniola
sare
½ cana bors de legume
½ cana vin alb
seminte de chimen
Mod de preparare:
Ceapa, usturoiul, ardeiul, mustarul se prajesc in ulei de samburi de struguri.
Apoi se adauga borsul si vinul.
Se dau in clocot pe foc mare. Apoi se da focul mai mic si se lasa sa fiarba 5 minute.
Cand sunt gata se paseaza in blender.
Daca nu e sufieicent lichid se mai adauga apa sau bors de legume.
Se decoreaza cu semintele de chimen prajite si un praf de boia spaniola.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame