Supa de cartofi si ciuperci salbatice
Publicat pe 10.01.2013 la 17:16
Desi are un nume pretentios, aceasta supa este usor de facut, are o consistenta cremoasa si se serveste rece.
Ingrediente:
15 g ciuperci porcini uscate
250 ml apa fierbinte
2 linguri unt
30 ml ulei vegetal
1 masura praz, doar partea verde
1 masura ciuperci-stridii
2 linguri ceapa salota tocata fin
1 catel de usturoi
1 l supa de pui
¼ masura ciuperci chanterelle taiate mediu
125 ml supa de ciuperci porcini
3 cartofi medii, curatati de coaja si taiati cubulete
1 l supa de pui
250 ml smantana lichida
sare mare
piper negru
Garnitura de ciuperci
30 ml ulei de masline
¼ masura ciuperci porcini re-hidratate
½ masura ciuperci chantrelle taiate sferturi
1 masura ciuperci shiitake taiate fin
1 lingura ceapa chives taiata fin
Mod de preparare:
- Inmoaie ciupercile uscate porcini intr-o masura de apa fierbinte pentru 20 de minute sau pana se re-hidrateaza si devin moi. Scoate-le si pastreaza-le pentru garnisire.
- Foloseste ½ din lichidul de la ciuperci pentru a face supa.
- Incalzeste untul si uleiul vegetal, adauga prazul, ciupercile-stridii, ceapa si usturoiul. Tine-le pe foc 5 minute. Adauga ciupercile chantrelle si mai tine pe foc 2 minute.
- Adauga cartofii, restul de lichid de la ciupercile porcini si supa de pui. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Da in clocot si apoi las-o sa fiarba 30 de minute, pana cand cartofii se inmoaie.
- Ia supa de pe foc si pune-o intr-un blender. Strecoara printr-o sita medie. Las-o sa se raceasca complet, apoi adauga smantana. Tine-o la frigider pana la servire.
Garnisirea
- Incalzeste uleiul de masline. Adauga ciupercile porcini, ciupercile chantrelle, ciupercile shiitake si sarea. Soteaza-le timp de 3 minute. Ia-le de pe foc si lasa-le sa se raceasca.
- Pune supa in 6 boluri. Spumeaz-o cu un blender de mana pentru a arata asemeni unui cappuccino. Apoi pune in centrul fiecarui bol putin din amestecul de ciuperci si putina ceapa chives.