Tarta cu prune si afine
Publicat pe 09.10.2013 la 17:50
Ingrediente:
- 3/4 pachet de unt
- 1 ceasca - 240 ml zahar brun
- 1 llingura miere
- 500 g prune
- 1 ceasca afine
- 1 si 1/2 ceasca faina
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/4 llingurita sare
- 1 ceasca zahar
- 2 oua
- 1/2 lingurita extract de vanilie sau zahar vanilat
- 1/4 lingurita esenta de migdale
- 1/2 ceasca lapte
- frisca pentru ornat
Mod de preparare:
Jumatate din cantitatea de unt, zaharul brun si mierea se topesc intr-o forma.
Prunele feliate in patru sau sase, se adauga in mixtura.
Se pun afinele.
Se amesteca ingredientele uscate. Ouale se pun unul cate unul. Apoi se pun ingredientele uscate alternativ cu laptele.
Coca rezultata se pune peste fructe, neregulat si fara a depasi marginea formei.
Prajitura se baga la cuptor 70 de minute la 180 grade Celsius.
Se lasa la racit 30 de minute.
Se serveste cu frisca lichida batuta sau inghetata de fructe de padure.