Tarte cu rosii si busuioc
Publicat pe 02.11.2012 la 12:30 Actualizat pe 02.11.2012 la 12:41
Ingrediente:
- 3 masuri de rosii cherry taiate jumatati
- 3 linguri de ceapa rosie taiata fin
- 1 lingurita de usturoi pisat
- 3 linguri ulei de masline extra virgin
- 2 linguri otet balsamic
- 2 linguri busuioc proaspat tocat
- sare si piper
- 1 foaie aluat pufos de patiserie sau jumatate de kilogram foietaj
- 1 ou batut cu 2 linguri de apa rece
- 55 grame branza proaspata de capra
Mod de preparare:
- Amesteca rosiile cu ceapa, usturoiul, uleiul de masline si otetul. Lasa-le sa stea acoperite 30 de minute (sau pana la 3 ore in frigider). Adauga busuiocul si gusta.
- Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Pune pe o tava hartie de pergament. Despacheteaza aluatul pe o suprafata pudrata cu faina. Taie foaia in 4. Taie cate un L in doua colturi opuse. Ridica unul din colturi si trece-l prin celalalt. Pune aluatul in tava si umple fiecare tarta cu amestecul de rosii. Da marginile cu mixtura de ou. Coace 30-35 de minute, pana cand aluatul devine auriu. Pune branza de capra peste tarte si mai da la cuptor 5 minute.
- Serveste tartele cand sunt caldute ori la temperatura camerei.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame