Templele bucătăriei de top: Cele mai scumpe 10 restaurante din Europa

Publicat pe 09.04.2014 la 13:59 Actualizat pe 09.04.2014 la 14:44

Plănuiești o vacanță cu senzații culinare la vară? Atunci trebuie să ajungi la unul dintre aceste restaurante de top din Europa!

Restaurantul Le Meurice a lui Alain Ducasse

Plănuiești o vacanță cu senzații culinare la vară? Atunci trebuie să ajungi la unul dintre aceste restaurante de top din Europa!

1. Le Meurice (Paris)

Regele bucătăriei de înaltă calitate, Alain Ducasse, domnește în restaurantul aidoma Palatului Versailles din unul dintre cele mai rafinate hoteluri pariziene. Aici, pereții sunt decorați cu aur, oaspeții privesc spre grădinile Tuileries, iar farfuriile prezintă cele mai gustoase trufe. Un starter din trufe și scoici te costă 165 de dolari.

2. Sketch Lecture Room & Library (Londra)

Restaurantul la care au râvnit mulți în 2002, la debut, are un meniu a la carte și servește mese realizate din șapte feluri extravagante, în fața cărora „crema” Londrei nu poate să reziste. Cel mai bun preparat? Langusta, pregătită în cinci moduri!

3. Restaurant Paul Bocuse (Lyon, France)

Bucătarii de top vin și pleacă, dar Paul Bocuse poate sta liniștit în restaurantul său la nord de Lyon gratulat cu trei stele Michelin încă din 1965. Specialitățile casei includ o supă de trufe pregătită de bucătar prima dată pentru președintele Franței Valery Giscard d'Estaing și barbun în crustă de foi de cartof.

4. Noma (Copenhaga, Danemarca)

Chef Rene Redzepi este cunoscut pentru inovațiile lui culinare, iar Noma pentru calitate, fiind numit cel mai bun restaurant trei ani la rând, consecutiv, de către revista Restaurant. Cel mai deosebit fel de mâncare este întotdeauna o surpriză aici, dar mulți au mizat pe rață sălbatică gătită în felurite moduri.

5. Restaurant Pic (Franța)

Anne-Sophie Pic este singura femeie bucătar-șef din Franța cu trei stele Michelin. S-a născut pentru asta - străbunica ei a fost prima femeie înzestrată cu pasiunea pentru gătit în 1889. Meniul principal te poate costa și 455 de dolari, dar ai ocazia să guști biban de mare cu un strop de caviar.

6. Solo Per Due (Vacone, Umbria, Italia)

Unul dintre cele mai mici și deci, intima restaurante din lume intră în topul localurilor scumpe. „Solo Per Due” este perfect pentru o extravaganță culinară în doi, cu prețul de 345 de dolari/persoană. În schimbul acestor bani, veți primi cea mai bună porție de cannoli la nord de Sicilia.

7. La Marmite (St. Moritz, Elveția)

Altitudinea merge mână în mână cu prețurile ridicate practicate la acest restaurant situat la 2.468 m înălțime! La Marmite este considerat cel mai rafinat restaurant din Alpi, acolo unde și sandvișul club se face cu homar! Specialitatea elvețienilor conține foie gras, somon afumar, homar și caviar.

8. Le Louis XV Alain Ducasse (Monte Carlo, Monaco)

În 1987, Prințul Rainier de Monaco l-a angajat pe Alain Ducasse să creeze un restaurant la Hotel de Paris care să câștige trei steluțe Michelin în patru ani! El a reușit în trei. Astăzi, aici se servește homar albastru la aburi din acvariile restaurantului.

9. Les Airelles (Courchevel, Franța)

Unul dintre cele mai mari resorturi de ski are și o bucătărie pe măsură! Aici un capuccino simplu costă cinci euro! Clienții localului sunt milionarii Moscovei care servesc vintage caviar cu vodka granita și jeleu din borș.

10. La Pergola (Roma)

Meniul standard de nouă feluri costă aici 290 de dolari, iar dacă vrei un „touch” special, poți cere un topping de trufe albe culese din Alba, sudul Italiei. Specialitatea singurului restaurant din Roma de trei stele Michelin? Barbum cu trufe albe și piure din cannellini.

În articolul

Templele bucătăriei de top: Cele mai scumpe 10 restaurante din Europa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfaturi pentru credincioșii care țin aprinse lumânări de Înviere. O simplă greșeală poate avea consecințe grave
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x