Top 10 secrete din bucătărie pe care un CHEF nu ți le-ar spune
Publicat pe 27.11.2014 la 23:49 Actualizat pe 28.11.2014 la 00:33
Când gătești vrei neapărat ca toate mâncărurile să iasă perfect. De multe ori însă, pentru aceasta, nu e suficient doar să respecţi reţetele, ci trebuie să faci uz de unele trucuri, nescrise în cărţile de bucate. Iată câteva ponturi utile:
Când gătești vrei neapărat ca toate mâncărurile să iasă perfect. De multe ori însă, pentru aceasta, nu e suficient doar să respecţi reţetele, ci trebuie să faci uz de unele trucuri, nescrise în cărţile de bucate. Iată câteva ponturi utile:
- Dacă nu ești sigură de prospețimea unui ou, vezi cum se comportă într-o cană cu apă: ouăle proaspete se scufundă, iar cele vechi plutesc.
- Acoperă partea de jos a sertarelor cu șervețelele de hârtie. În acest fel, umiditatea va fi absorbită, iar legumele proaspete nu vor mai putrezi.
- Vei obține o cantitate mai mare de zeamă de lămâie, dacă înainte de a o stoarce o lași pentru câteva momente în apă caldă.
- Stafidele din prăjituri sunt mai savuroase dacă înainte de a fi adăugate în compoziţie sunt ţinute o jumătate de oră în apă rece şi apoi sunt scurse de apă.
- Pentru ca sarea să nu se umezească, adaugă câteva boabe de orez în recipientul în care o păstrezi.
- Pâinea proaspătă se va tăia frumos în felii și nu se va fărâmița, dacă folosești un cuțit a cărui lamă ai încălzit-o sub un jet de apă fierbinte.
- Dacă ai pus prea multă sare în mâncare, soluţia este să adaugi câteva felii de cartof crud pe care să le scoţi ulterior. Feliile de cartofi vor absorbi surplusul de sare.