Trei rețete care fac dintr-o banală cafea o EXPERIENȚĂ unică
Publicat pe 20.04.2016 la 16:42 Actualizat pe 24.04.2016 la 09:23
Ești mare iubitor de cafea, dar cea pe care o pregătești zilnic nu ți se pare a mai avea gustul dorit? Iată trei moduri inedite în care poți să prepari licoarea preferată!
Ești mare iubitor de cafea, dar cea pe care o pregătești zilnic nu ți se pare a mai avea gustul dorit? Iată trei moduri inedite în care poți să prepari licoarea preferată!
Cafea mexicană
Ingrediente:
125 ml de cafea
80 ml sirop de ciocolată
1 baton de scorțișoară
250 ml de lapte
60 ml zahar brun
¼ linguriță de nucșoară
1 linguriță de vanilie
Combină cafeaua cu nucșoara și scorțișoara, înainte să le pui pe foc. Într-un vas separat topește zahărul brun, siropul de ciocolată și laptele. Apoi toarnă amestecul de zahar în cafeaua fierbinte și adaugă batonul de vanilie.
Cafea rece cu scorțisoară și caramel
Pentru un plus de aromă, adaugă scorțișoara înainte de fierbere.
Ingrediente:
- 6 lingurițe de cafea;
- ½ linguriță de scorțisoară;
- 3 linguri sirop de caramel.
Preparare:
Amestecă scorțisoara și cafeaua. Adaugă siropul de caramel și amestecă până se dizolvă. Se servește rece, cu cuburi de gheață, adaugând lapte sau zahar.
Cafea irlandeză
Această rețetă este una clasică și se servește cu friscă deasupra.
Ingrediente:
- o ceașcă de cafea fierbinte;
- 35 de ml de whisky irlandez;
- o linguriță de zahăr.
Preparare:
Amesteca toate ingredientele și apoi serveste băutura cu frișca, după preferințe.