TRUCURI în bucătărie! Ce NU ȘTIAI despre VINETE! Află cum să le cumperi, să le păstrezi și să le prepari!
Publicat pe 16.07.2014 la 13:32 Actualizat pe 16.07.2014 la 13:48
Vinetele sunt extrem de versatile, dând roade în jurul lunilor august și septembrie. Această legumă a fost introdusă pentru prima oară în Japonia, în jurul secolului VIII, în Europa în secolul XIII, în timp ce în America de Nord abia în secolul XVI
Vinetele sunt extrem de versatile, dând roade în jurul lunilor august și septembrie. Această legumă a fost introdusă pentru prima oară în Japonia, în jurul secolului VIII, în Europa în secolul XIII, în timp ce în America de Nord abia în secolul XVI. Astfel a devenit un ingredient extrem de popular în bucătăriile din toată lumea.
Atunci când le cumpărați trebuie să le alegeți pe cele mai ferme și mai netede, evitând petele moi sau maro. Încercați să le preparați imediat, pentru că nu se pot păstra prea mult timp.
Cum să le depozitați? Alegeți un loc rece și uscat în care pot sta cel mult una două zile.
Preparare. Dacă vinetele sunt bătrâne, optați pentru decojirea lor, în caz contrar putând să le consumați cu coajă cu tot. Clătițile, tăiațile capetele și adăugați sare. În acest mod vă veți asigura că legumele nu absorb mult ulei.