Tudor Constantinescu: "Bucatarul ideal trebuie sa aiba dar de la Dumnezeu"

Publicat pe 29.10.2012 la 13:25 Actualizat pe 30.10.2012 la 11:23

Tudor Constantinescu, jurat in reality-show-ul culinar de la Antena 1, “Top Chef”, stie ce inseamna sa gatesti pentru sute de persoane, sa pregatesti meniuri detaliate si mai ales cum poate sa devina un bucatar, un chef de succes.

De-a lungul timpului, lui Tudor i-au trecut prin fata multi tineri talentati, multi bucatari cu potential dar care faceau o greseala majora la interviu: lauda de sine, fara cunostinte care sa le sustina afirmatiile: “La un interviu verbal, cand se apuca sa vorbeasca, credeai ca ai prins un expert gastronom, credeai ca l-ai prins pe Dumnezeu de picioare, dar cand trebuia sa lucreze ii „lipseau facilitatile” (nu au materiile prime necesare sau de buna calitate, ustensilele nu sunt bune, etc.), dar de fapt le lipseau abilitatile gastronomice.”

Ca patron al lantului de restaurante Chocolat, Tudor Constantinescu stie cel mai bine ca daca un angajat isi poate dovedi abilitatile in bucatarie, acest lucru nu va trece neobservat de superiorul sau si in consecinta, el va urca in ierarhie. Dar vorbele nu sunt suficiente, faptele conteaza.

Pe langa responsabilitate si talent, Tudor cauta acel je-ne-sais-quoi care face diferenta intre un bucatar de duzina si un top chef: „In bucatarie primul lucru [care conteaza] este sa aiba darul de la Dumnezeu, definit prin papile gustative, sa aiba gust, o paleta gustativa suficient de dezvoltata care sa faca diferenta dintre un produs bun si unul prost.”

Acesti bucatari, cei care fac istorie in gastronomie, nu se gasesc la orice cotlon de strada si nu devin maestri culinari fara antrenamentul potrivit. De aceea, Tudor Constantinescu s-a hotarat sa gaseasca si sa incurajeze tinerele talente, cei care sunt nascuti pentru a triumfa in acest domeniu. Intre 5-10 noiembrie, el isi va deschide site-ul personal unde, dupa un examen amanuntit, ii va recomanda pe bucatarii cu potential pentru diferite job-uri in industrie.

Tot pe www.tudorconstantinescu.com el isi va pune la dispozitie serviciile de consultanta (creere de identitate, detasare de concurenta, creare meniu, design interior si branding) si de organizare de evenimente (cina privata, petrecere de firma, eveniment aniversar de orice fel, nunta, botezuri).

Scopul site-ului, ca si al participarii sale in cadrul emisiunii Top Chef, este de a “inspira cat mai multi oameni, amatori, profesionisti sau pasionati care isi doresc sa dezvolte o cariera in arta culinara, atat si clientii doritori de o alternativa la tot ce se gaseste pe piata, mult mai originala, creativa si bazată pe o calitate totala”.

Citeste mai multe pe www.topchef.a1.ro

În articolul

Tudor Constantinescu: "Bucatarul ideal trebuie sa aiba dar de la Dumnezeu"

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 12 martie 2025. Berbecii au nevoie de mai mult curaj. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum a fost păcălit Tudor cu noua escrocherie de 2 euro. "Nu ştiu ce a fost în capul meu"
a1.ro
Cum arată bunica lui Chef Richard Abou Zaki. Juratul Chefi la cuțite a crescut alături de ea: „Eu am rămas cu bunica la țară”
HelloTaste.ro
Orez cu piept de pui la tigaie. Rețeta ușoară și delicioasă, gata în doar câteva minute
Catine
Pui crocant cu crustă din fulgi de porumb. Un deliciu auriu, fraged și irezistibil
useit.ro
Vârsta la care creierul începe să îmbătrânească. Din acest punct, abilitățile cognitive se deteriorează
as.ro
„Mă-mpuşcau!” Milionarul român care ia 3 pensii a povestit ce a putut păţi după ce a fost arestat!
MediCOOL
Ce poți face pentru prevenirea varicelor. Metode eficiente pentru a evita apariția lor
Spynews
Mai bun decât carnea! Ciupercile pregătite astfel au gust chiar mai bun decât orice prăjeală
DeParinti
Cum poți comunica eficient cu adolescenții. Sfaturi simple și utile pentru părinți
MediCOOL
Cele mai întâlnite mituri despre sarcină. Care este părerea medicului ginecolog
HelloTaste
Rețetă de sos pentru chiftele. Trucuri care îl fac extrem de gustos
x