Tudor Constantinescu: "Bucatarul ideal trebuie sa aiba dar de la Dumnezeu"

Publicat pe 29.10.2012 la 13:25 Actualizat pe 30.10.2012 la 11:23

Tudor Constantinescu, jurat in reality-show-ul culinar de la Antena 1, “Top Chef”, stie ce inseamna sa gatesti pentru sute de persoane, sa pregatesti meniuri detaliate si mai ales cum poate sa devina un bucatar, un chef de succes.

De-a lungul timpului, lui Tudor i-au trecut prin fata multi tineri talentati, multi bucatari cu potential dar care faceau o greseala majora la interviu: lauda de sine, fara cunostinte care sa le sustina afirmatiile: “La un interviu verbal, cand se apuca sa vorbeasca, credeai ca ai prins un expert gastronom, credeai ca l-ai prins pe Dumnezeu de picioare, dar cand trebuia sa lucreze ii „lipseau facilitatile” (nu au materiile prime necesare sau de buna calitate, ustensilele nu sunt bune, etc.), dar de fapt le lipseau abilitatile gastronomice.”

Ca patron al lantului de restaurante Chocolat, Tudor Constantinescu stie cel mai bine ca daca un angajat isi poate dovedi abilitatile in bucatarie, acest lucru nu va trece neobservat de superiorul sau si in consecinta, el va urca in ierarhie. Dar vorbele nu sunt suficiente, faptele conteaza.

Pe langa responsabilitate si talent, Tudor cauta acel je-ne-sais-quoi care face diferenta intre un bucatar de duzina si un top chef: „In bucatarie primul lucru [care conteaza] este sa aiba darul de la Dumnezeu, definit prin papile gustative, sa aiba gust, o paleta gustativa suficient de dezvoltata care sa faca diferenta dintre un produs bun si unul prost.”

Acesti bucatari, cei care fac istorie in gastronomie, nu se gasesc la orice cotlon de strada si nu devin maestri culinari fara antrenamentul potrivit. De aceea, Tudor Constantinescu s-a hotarat sa gaseasca si sa incurajeze tinerele talente, cei care sunt nascuti pentru a triumfa in acest domeniu. Intre 5-10 noiembrie, el isi va deschide site-ul personal unde, dupa un examen amanuntit, ii va recomanda pe bucatarii cu potential pentru diferite job-uri in industrie.

Tot pe www.tudorconstantinescu.com el isi va pune la dispozitie serviciile de consultanta (creere de identitate, detasare de concurenta, creare meniu, design interior si branding) si de organizare de evenimente (cina privata, petrecere de firma, eveniment aniversar de orice fel, nunta, botezuri).

Scopul site-ului, ca si al participarii sale in cadrul emisiunii Top Chef, este de a “inspira cat mai multi oameni, amatori, profesionisti sau pasionati care isi doresc sa dezvolte o cariera in arta culinara, atat si clientii doritori de o alternativa la tot ce se gaseste pe piata, mult mai originala, creativa si bazată pe o calitate totala”.

Citeste mai multe pe www.topchef.a1.ro

În articolul Tudor Constantinescu: "Bucatarul ideal trebuie sa aiba dar de la Dumnezeu":
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 8 iulie 2025. Gemenii sunt optimiști. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 iulie 2025. Gemenii sunt optimiști. Află ce se întâmplă cu zodia ta
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea în România până pe 4 august
observatornews.ro
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea în România până pe 4 august
Artist celebru din România a sărit la bătaie în timpul concertului său. Ce s-a întâmplat între el și un fan
a1.ro
Artist celebru din România a sărit la bătaie în timpul concertului său. Ce s-a întâmplat între el și un fan
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
HelloTaste.ro
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Horoscopul săptămânii 7 iulie – 13 iulie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Catine
Horoscopul săptămânii 7 iulie – 13 iulie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
useit.ro
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Milionarul român cu trei pensii dă din casă! Ce i-a făcut propria nevastă. Dieta secretă care l-a ajutat enorm
as.ro
Milionarul român cu trei pensii dă din casă! Ce i-a făcut propria nevastă. Dieta secretă care l-a ajutat enorm
Efectele adverse ale consumului excesiv de migdale. Impactul pe care îl pot avea asupra organismului
MediCOOL
Efectele adverse ale consumului excesiv de migdale. Impactul pe care îl pot avea asupra organismului
Un cioban a fost atacat de urs, într-o comună din Argeș. Un incident asemănător a avut loc în aceeași zonă în urmă trei zile
Spynews
Un cioban a fost atacat de urs, într-o comună din Argeș. Un incident asemănător a avut loc în aceeași zonă în urmă trei zile
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
DeParinti
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
MediCOOL
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
HelloTaste
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
close
x