Un altfel de salata de vinete
Publicat pe 28.09.2013 la 17:49 Actualizat pe 28.09.2013 la 12:54
Ingrediente:
- 2 vinete
- 50 ml ulei
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- 1 lingura de tahini (pasta de susan)
- 2-3 picaturi ulei de susan
- 1 ceapa mica, toccata
- 3 fire de ceapa verde, doar cozile
- ½ lingurita pasta de ardei iute (optional)
- 2 rosii, doar partea carnoasa, taiata cubulete
- sare
Mod de preparare:
Vinetele se coc pe gratar sau in cuptor. Se curata de coaja si se lasa la scurs o jumatate de ora. Apoi se toaca.
Rosiile se scobesc de seminre, iar partea carnoasa se taia cubulete.
Se incorporeaza toate ingredientele. Uleiul se adauga gradual.
Se asezoneaza cu sare.
Se poate servi cu paine prajita alaturi de o salata de rosii.