Vezi alimentele care tin radiatiile la distanta!
Publicat pe 29.03.2011 la 15:02 Actualizat pe 29.03.2011 la 15:04
Alimentele bogate in antioxidanti (rosii, cartofi dulci, rodii, cirese, afine) si verdeturile precum papadia, salata, spanacul, rucola ajuta la detoxifierea organismului si la eliminarea radiatiilor, informeaza Huffington Post. Dr Maoshing Ni.
Nutritionistul citat de publicatia americana sustine ca exista metode naturale pentru a ne proteja de radioactivitate. Specialistul se refera atat la radioactivitatea provocata de accidentul nuclear din Japonia, cat si la radiatiile la care suntem expusi zilnic din cauza televizoarelor, calculatoarelor, cuptoarelor cu microunde etc.
Dr Maoshing Ni ne recomanda sa mancam alimente bogate in clorofila si iod, cum sunt algele marine. Spirulina, care se gaseste si in tara noastra, este una dintre cele mai eficiente alge utilizate pentru a preveni afectarea tiroidei de radiatii. Nutritionistul mai recomanda fructele si legumele colorate, care datorita proprietatilor antioxidante, ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Tot pentru detoxifiere sunt indicate si papadia, salata verde, spanacul, rucola, frunzele de menta. Suplimentele nutritive cu vitaminele C, E si D protejeaza celulele organismului de efectele nocive ale radiatiilor. Hidratarea ajuta de asemenea organismul sa elimine radicalii liberi si toxinele. In acest scop, dr Maoshing Ni ne sfatuieste sa bem zilnic 6-8 pahare de apa filtrata sau imbuteliata.
Citeste si Jurnalul!
FOTO: Hepta