Vindecă ulcerul gastric și previne cancerul de colon! Află despre ce legumă este vorba
Publicat pe 01.04.2014 la 13:02 Actualizat pe 01.04.2014 la 13:03
Datorită efectelor sale benefice, această legumă este recomandată persoanelor care suferă de gastrite hiperacide și ulcer gastric. Dar în ce alte afecțiuni mai este ea folositoare?
Datorită efectelor sale benefice, această legumă este recomandată persoanelor care suferă de gastrite hiperacide și ulcer gastric. Dar în ce alte afecțiuni mai este ea folositoare?
Ulcerul gastric și gastrita hiperacidă – bolile omului modern, mereu pe grabă și niciodată atent la ritmul corect al meselor sale de fiecare zi – își află leacul în banala (și, pentru unii, insipida) conopidă.
Cura de conopidă are o acțiune diuretica destul de importantă, ducând la resorbția edemelor. De asemenea, se recomandă în litiaza urinară, ameliorând totodată stările de ascită și ciroza. Conopidă poate fi inclusă și în dieta diabeticilor, dar nu ca tratament propriu-zis.
Împotriva cancerului de colon
Conopida conține foarte multe elemente cu ajutorul cărora luptă pentru prevenirea cancerului, în special a celui de colon. Conținutul acestei legume ar putea inhiba dezvoltarea celulelor canceroase apărute la nivelul colonului, arată un studiu efectuat de specialiștii norvegieni. Celor care au un risc mare de a dezvolta o astfel de afecțiune li se recomandă să consume conopidă cel puțin de două ori pe săptămână. Cantitatea ideală este de 300-400 grame pe zi, în salate sau alte preparate culinare ușoare.
În afecțiuni digestive