Vine Paștele: mâncați un ou vechi, de 100 DE ANI? E o adevărată DELICATESĂ
Publicat pe 08.04.2016 la 13:02 Actualizat pe 08.04.2016 la 19:04
Vă pregătiți de vopsitul ouălor? Dacă nu, bănuim că sunteți, cel puțin, în faza în care vă asigurați de proveniența și prospețimea acestora! Dar, dacă vă spunem că, de fapt, pentru a face din ele o adevărată delicatesă culinară, scumpă și exclusivistă, trebuie să vă procurați ouă vechi, măcar de 100 de ani, dacă nu de 1000!
Vă pregătiți de vopsitul ouălor? Dacă nu, bănuim că sunteți, cel puțin, în faza în care vă asigurați de proveniența și prospețimea acestora! Dar, dacă vă spunem că, de fapt, pentru a face din ele o adevărată delicatesă culinară, scumpă și exclusivistă, trebuie să vă procurați ouă vechi, măcar de 100 de ani, dacă nu de 1000!
Ați citit bine, ouăle vechi, denumite și "centenare", fac parte din meniurile tradiționale, din bucătăria asiatică! Procesul de conservare poate dura luni, iar tehnica datează de vreo 600 de ani! Mai exact, ouăle de rață sau de prepeliță sunt puse la conservat într-o saramură de clei, cenușă, var, sare și orez! Când procesul este încheiat, se elimină coaja, dezvăluindu-se albușul, transformat în maro închis sau verde închis!
Dacă ne-am făcut o idée asupra culorii, să ne imaginăm și gustul! Pentru cine a mâncat brânză franțuzească, din aceea ”puturoasă”, este de ajuns următorul indiciu: înmulțiți cu 100 mirosul și vă veți da seama!
Gustul este…un pic mai ”înțepător”!