Vinete umplute
Publicat pe 16.12.2013 la 16:28 Actualizat pe 17.12.2013 la 09:35
Ingrediente:
4 vinete
500 g carne tocată - pui curcan, vită, porc
2 ouă
3-4 căței de usturoi
verdeață tocată
1 linguriță de cimbru
4 roșii
1 cană bulion
sare
piper
2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se șterg și se taie în jumătăți, pe lungime.
Din fiecare bucată se scoate o parte din miez.
Umplutura se prepară din carne tocată, ouă bătute, usturoi pisat, verdeață tocată, cimbru, sare, piper.
Se umplu vinetele cu pasta obținută. Deasupra se pun felii de roșii.
Vinetele se pun într-o tavă, peste ele se toarnă bullion și ulei de măsline, apoi se bagă la cuptor, la foc potrivit, circa o oră.
Dacă e necesar, în tavă se poate adăuga puțină apă.
Se servesc ca atare, cu smântână sau cu garnitură de orez.