Vita in crusta de ierburi

Publicat pe 04.12.2012 la 13:11

Muschi de vita in crusta de ierburi

Ingrediente:

1, 25 kg mschi de vita

2 linguri piper negru proaspat macinat

2 linguri sare kosher

2 linguri ulei vegetal

2 linguri cimbru proaspat, rozmarin si patrunjel

2 linguri mustar de Dijon

Glazura:

250 ml otet balsamic

25 ml miere (2 linguri)

1 masura cepe mici

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 230 grade Celsius.

Asezoneaza carnea cu sare kosher si piper.

Intr-o tigaie de sote incinge uleiul. Prajeste carne ape toate partile, apoi bag-o la cuptor pentru 10 minute. Las-o de-oparte.

Amesteca ierburile tocate.

Cand carnea este destul de rece pentru a o manevra, da pe ea cu mustar Dijon si acoper-o cu ierburi.

Bag-o din nou la cuptor: 5-10 minute la 125 de grade pentru a fi in sange, 10-15 minute la 145 de grade pentru medium.

Scoate-o de la cuptor si las-o sa se raceasca 5-10 minute inainte de a o felia.

Glazura:

Pune cepele mici intr-un bol termo-rezistent. Acopera cu apa clocotita si lasa-le 1 minut. Apoi pune-le sub apa rece. Curate-le de coaja.

Intr-o tigaie de sos, pune otetul balsamic, mierea si cepele la foc mediu pana cand lichidul se reduce la jumatate (circa 15-20 de minute). Asezoneaza-le cu sare si piper si pune-le deasupra carnii feliate.

În articolul Vita in crusta de ierburi:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 15 mai 2025. Peștii își vor face noi prieteni. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 15 mai 2025. Peștii își vor face noi prieteni. Află ce se întâmplă cu zodia ta
21 de județe intră de la ora 10.00 sub avertizare cod galben de ploi și vijelii. Lapoviță și ninsori la munte
observatornews.ro
21 de județe intră de la ora 10.00 sub avertizare cod galben de ploi și vijelii. Lapoviță și ninsori la munte
Interviu cu Cristina Ciobănașu și Bianca Purcărea. De ce echipă se tem cel mai mult. "Ne tremură port-jartierele de frică"
a1.ro
Interviu cu Cristina Ciobănașu și Bianca Purcărea. De ce echipă se tem cel mai mult. "Ne tremură port-jartierele de frică"
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
HelloTaste.ro
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la deschiderea marelui eveniment
Catine
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la deschiderea marelui eveniment
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
useit.ro
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Întrebat despre o nouă investiţie, milionarul român care construieşte un castel a dat un răspuns tranşant!
as.ro
Întrebat despre o nouă investiţie, milionarul român care construieşte un castel a dat un răspuns tranşant!
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
MediCOOL
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
Şoc meteo în România! Cea mai rece dimineață de mai din ultimii 50 de ani! Termometrele au arătat până la -8 grade
Spynews
Şoc meteo în România! Cea mai rece dimineață de mai din ultimii 50 de ani! Termometrele au arătat până la -8 grade
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
DeParinti
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă
MediCOOL
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
HelloTaste
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
close
x