Vita in crusta de ierburi
Publicat pe 04.12.2012 la 13:11
Ingrediente:
1, 25 kg mschi de vita
2 linguri piper negru proaspat macinat
2 linguri sare kosher
2 linguri ulei vegetal
2 linguri cimbru proaspat, rozmarin si patrunjel
2 linguri mustar de Dijon
Glazura:
250 ml otet balsamic
25 ml miere (2 linguri)
1 masura cepe mici
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 230 grade Celsius.
Asezoneaza carnea cu sare kosher si piper.
Intr-o tigaie de sote incinge uleiul. Prajeste carne ape toate partile, apoi bag-o la cuptor pentru 10 minute. Las-o de-oparte.
Amesteca ierburile tocate.
Cand carnea este destul de rece pentru a o manevra, da pe ea cu mustar Dijon si acoper-o cu ierburi.
Bag-o din nou la cuptor: 5-10 minute la 125 de grade pentru a fi in sange, 10-15 minute la 145 de grade pentru medium.
Scoate-o de la cuptor si las-o sa se raceasca 5-10 minute inainte de a o felia.
Glazura:
Pune cepele mici intr-un bol termo-rezistent. Acopera cu apa clocotita si lasa-le 1 minut. Apoi pune-le sub apa rece. Curate-le de coaja.
Intr-o tigaie de sos, pune otetul balsamic, mierea si cepele la foc mediu pana cand lichidul se reduce la jumatate (circa 15-20 de minute). Asezoneaza-le cu sare si piper si pune-le deasupra carnii feliate.