Zacusca de mere
Publicat pe 29.10.2013 la 12:58 Actualizat pe 29.10.2013 la 13:02
Ingrediente:
- 4 mere
- 6 cepe
- 2 morcovi
- 4 gogosari
- 200 ml ulei
- sare
- suc de rosii
Mod de preparare:
Cepele se curate si se taie fideluta.
Morcovii se curate si se taie rondele.
Gogosarii se curate de cotoare, se taie bucati, se mixeaza cu blenderul.
Toate legumele se pun intr-o cratita cu ulei si se fierb la foc mediu, amestecand mereu.
Cand morcovii sunt moi, se pot adauga merele curatate de coaja, date pe razatoarea mica si scurse de zeama.
Se fierb 10 minute dupa care se adauga suc de rosii si sare.
Compozitia se pune in borcane care se infasoara cu ziare si se pun la fiert, la foc mic, 50 de minute.