Anca Sigartău la CulTOUR: Despre perioada de pandemie

Publicat pe 03.08.2020 la 10:53 Actualizat pe 04.08.2020 la 14:37

Actrița Anca Sigartău ne-a povestit despre perioada de izolare. Ea ne-a spus că nu s-a panicat, deși scenariul părea destul de sumbru. Cu toate acestea, actorii au un anumit antrenament pe scenă și pot înțelege situația în care se află pentru a stabili cum procedează din acel moment. Meseria ei a ajutat-o să se păstreze calmă în perioada pandemiei.

Cu toții ajunsesem să ne trăim viața din reflex, gândindu-ne că totul ni se cuvinte, fără să mai știm să trăim în prezent, spune Anca. Ea alege să privească partea bună a lucrurilor pentru că oricum nu poate schimba nimic. Profesia ei e strict legată de realitatea în care trăiește și nu poate să își facă planuri când nu știe cum vor decurge lucrurile.

Recesiunea economică de după pandemie va schimba percepția publicului și relaționarea cu casa de bilete, dar cu siguranță teatrul nu o să moară. Desigur că este un avantaj faptul că am putut ține legătura cu cei dragi prin intermediul tehnologiei, dar Anca spune că e important să ne privim în ochi și să redescoperim cum să ne conectăm cu cei din jur.

Experiența pandemiei va schimba ceva în viețile noastre. Asta e o problemă, pe care unii dintre noi nu doresc să o accepte. Va exista o diferență între oamenii care nu vor accepta că ceva grav s-a întâmplat și ceilalți care încep să își reconsideră viața și clipele pe care le trăiesc. Pentru oamenii care nu sunt cinstiți cu ei înșiși, acesta va rămâne o traumă pentru că va exista un disconfort.

Pandemia e posibil să nu ne fi făcut mai buni sau mai dornici să recuperăm distanțarea. Întrebată fiind ce i-a lipsit cel mai mult în perioada de izolare, Anca Sigartău ne-a mărturist că i-a lipsit împărtășania. Ea crede că a avut nevoie de acest răgaz pentru a-și aminti de lucrurile cu adevărat importante. Actrița nu a luat această situație ca pe o privare, ci ca pe un timp de pregătire pentru când va fi.

Vorbind despre dor, Anca a spus că e mai mult vorba de niște reflexe pe care le aveam înainte și acum le percepem ca niște doruri, atunci când ni se taie sursa.

Anca s-a bucurat să fie aproape de copiii ei și de părinți, prin intermediul tehnologiei. Ea a fost preocupată să înțeleagă ce schimbare majoră aduce această perioadă și să aibă grijă să nu își rateze clipele. Reintrarea în sala de spectacol se va simți ca o reîntoarcere din război, mărturisește Anca.

Urmărește interviurile cu vedetele tare preferate la CulTOUR, de luni până vineri, de la 17:30!

Citește și: Mihai Sturzu la CulTOUR, ne povestește despre perioada de izolare Mirela Retegan, Tanti Prezentatoarea din Gașca Zurli, la CulTOUR – Despre răbdare și “hai”

În articolul

Anca Sigartău la CulTOUR: Despre perioada de pandemie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x