Anca Sigartău la CulTOUR: Despre perioada de pandemie

Publicat pe 03.08.2020 la 10:53 Actualizat pe 04.08.2020 la 14:37

Actrița Anca Sigartău ne-a povestit despre perioada de izolare. Ea ne-a spus că nu s-a panicat, deși scenariul părea destul de sumbru. Cu toate acestea, actorii au un anumit antrenament pe scenă și pot înțelege situația în care se află pentru a stabili cum procedează din acel moment. Meseria ei a ajutat-o să se păstreze calmă în perioada pandemiei.

Cu toții ajunsesem să ne trăim viața din reflex, gândindu-ne că totul ni se cuvinte, fără să mai știm să trăim în prezent, spune Anca. Ea alege să privească partea bună a lucrurilor pentru că oricum nu poate schimba nimic. Profesia ei e strict legată de realitatea în care trăiește și nu poate să își facă planuri când nu știe cum vor decurge lucrurile.

Recesiunea economică de după pandemie va schimba percepția publicului și relaționarea cu casa de bilete, dar cu siguranță teatrul nu o să moară. Desigur că este un avantaj faptul că am putut ține legătura cu cei dragi prin intermediul tehnologiei, dar Anca spune că e important să ne privim în ochi și să redescoperim cum să ne conectăm cu cei din jur.

Experiența pandemiei va schimba ceva în viețile noastre. Asta e o problemă, pe care unii dintre noi nu doresc să o accepte. Va exista o diferență între oamenii care nu vor accepta că ceva grav s-a întâmplat și ceilalți care încep să își reconsideră viața și clipele pe care le trăiesc. Pentru oamenii care nu sunt cinstiți cu ei înșiși, acesta va rămâne o traumă pentru că va exista un disconfort.

Pandemia e posibil să nu ne fi făcut mai buni sau mai dornici să recuperăm distanțarea. Întrebată fiind ce i-a lipsit cel mai mult în perioada de izolare, Anca Sigartău ne-a mărturist că i-a lipsit împărtășania. Ea crede că a avut nevoie de acest răgaz pentru a-și aminti de lucrurile cu adevărat importante. Actrița nu a luat această situație ca pe o privare, ci ca pe un timp de pregătire pentru când va fi.

Vorbind despre dor, Anca a spus că e mai mult vorba de niște reflexe pe care le aveam înainte și acum le percepem ca niște doruri, atunci când ni se taie sursa.

Anca s-a bucurat să fie aproape de copiii ei și de părinți, prin intermediul tehnologiei. Ea a fost preocupată să înțeleagă ce schimbare majoră aduce această perioadă și să aibă grijă să nu își rateze clipele. Reintrarea în sala de spectacol se va simți ca o reîntoarcere din război, mărturisește Anca.

Urmărește interviurile cu vedetele tare preferate la CulTOUR, de luni până vineri, de la 17:30!

Citește și: Mihai Sturzu la CulTOUR, ne povestește despre perioada de izolare Mirela Retegan, Tanti Prezentatoarea din Gașca Zurli, la CulTOUR – Despre răbdare și “hai”

În articolul

Anca Sigartău la CulTOUR: Despre perioada de pandemie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp