CulTour 2021: Dan Bordeianu, amintiri din studenție. Cum a reușit tânărul problemă să devină bursier în facultate

Publicat pe 29.11.2021 la 12:57 Actualizat pe 29.11.2021 la 17:40

Dan Bordeianu, unul dintre cei mai iubiți actori din România, poate fi văzut în această perioadă pe scena Teatrului Notarra, acolo unde interpretează roluri de succes. În cea mai nouă ediție CulTour, bărbatul stă la povești cu Alexandra Gherman și își aduce aminte de perioada în care era student.

Dan Bordeianu poartă un pulover închis la culoare și are barbă

Dan Bordeianu, amintiri din studenție

Instagram/Dan Bordeianu

“În ediția de astăzi stăm la povești cu Dan Bordeianu.”, începe Criss emisiunea CulTour de astăzi.

“Dan are o carieră impresionantă pe scenă și îl puteți vedea în piesele Teatrului Notarra.”, continuă aceasta.

“Despre familie, pasiuni și carieră cu Dan Bordeianu.”, spune și Vlad Gherman.

Dan Bordeianu, amintiri din studenție

Dan Bordeianu a intrat la Facultatea de Drept, însă din cauza faptului că singura materie care îl pasiona era filosofia, a decis să renunțe și să își încerce norocul către actorie. Atunci când a luat decizia de a-și schimba studiile, mama actorului era plecată din țară.

“Cumva tata a fost surprins că nu se aștepta să dau la actorie și să intru, tata a dat la actorie și sora mea la fel, n-a intrat niciunul.”, mărturisește Dan.

Dan Bordeianu se caracterizează ca fiind tipul de copil neascultător, care întotdeauna punea întrebări atunci când nu înțelegea ceva, iar pe vremea aceea întrebările nu erau văzute ca un lucru bun, nici din partea profesorilor, nici din partea părinților.

“A fost neașteptat pentru ei și au privit cu oarecare neîncredere pentru că nu eram exemplul de copil foarte docil, ascultător, nu funcționam deloc așa.”, spune actorul.

“La un moment dat prin clasa a 9-a m-am apucat să cânt la chitară. Mama era fascinată de câte ore petreceam cu chitara în brațe, stăteam ore bune, absolut după ureche învățam, cu casetofonul dădeam înainte și înapoi. Celebrul ton de la telefon era la, La curat.”, continuă Dan Bordeianu.

Dan Bordeianu spune că mama lui a rămas impresionată de cât de perseverent s-a arătat acesta în studiul chitarei. “Aici e o teorie, mi-o asum, toți copiii sunt buni pentru ceva, această competiție din sistemul de învățământ mi se pare o prostie.”, spune Dan.

Celebrul actor cunoscut din telenovela “Numai iubirea” și “Lacrimi de iubire”, mărturisește că acum nu realizează că a terminat liceul, dat fiind faptul că întotdeauna a avut probleme.

Dan Bordeianu, un copil problemă

Dan Bordeianu își amintește că pentru a trece clasa la matematică și la fizică a fost nevoit să facă meditații, însă profesoarele care l-au îndrumat au fost de așa natură încât băiatul de atunci a reușit să-și însușească acele cunoștințe și să exceleze acolo unde dascălii de la clasă au eșuat.

“Știau cum să vorbească cu mine, era profesoară la Tonitza, știa cum să comunice cu mine, nu mi-a zis chestia asta, dar nu știu cum a reușit.”, spune actorul Dan Bordeianu.

Astfel, dintr-un elev care reușea întotdeauna să cauzeze probleme în liceu, Dan Bordeianu s-a transformat în bursier de merit la facultate.

Actorul spune că și acum are coșmaruri din liceu, din cauza problemelor pe care le-a avut atât cu absențele, cât și cu notele. “Sunt fericit că am prins perioada aia în care exista acea relație dintre profesor și elev, noi am primit informația foarte adânc înrădăcinată.”, spune acesta.

“A fost o perioadă faină”, își amintește Dan Bordeianu.

“În perioada respectivă nu erau oportunitățile de acum, erau reclame și teatru. Să fii angajat la teatru, șansele erau mici, spre foarte mici.”, continuă acesta.

În articolul

CulTour 2021: Dan Bordeianu, amintiri din studenție. Cum a reușit tânărul problemă să devină bursier în facultate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 12 decembrie 2023. Săgetătorii câștigă o sumă importantă de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Dubla sinucidere din Hunedoara. Ce i-ar fi reproşat părinţii uneia dintre fete înainte de gestul extrem
a1.ro
Cine sunt noii Chefi la Cuțite. Ei sunt cei 4 care vor ocupa scaunele de jurați în cadrul celui mai apreciat cooking-show din România
HelloTaste.ro
Cartofi confiați. Cel mai rafinat mod de a prepara cartofii
Catine
Zodii norocoase în ziua de 12 decembrie 2023. Trei nativi care se vor bucura de reușite
useit.ro
Cea mai fericită țară din Europa. Pe ce loc surprinzător se află România
as.ro
Cea mai cunoscută amantă din România s-a filmat în chiloţi şi în bustieră decoltată: „Arăţi bombă!”
MediCOOL
Infecțiile cu stafilococ auriu: simptome și tratament
Spynews
Noi detalii înfiorătoare! Cum a ucis-o bărbatul de 72 de ani, din București, pe angajata fiicei sale
DeParinti
Dezvoltarea sistemului imunitar al bebelușilor și cum să contribui la stimularea lui 
MediCOOL
Remedii naturale împotriva refluxului gastric. Metode simple de tratament
HelloTaste
Fursecuri daneze cu unt, deliciul scandinav de pe masa ta de sărbătoare
x