CulTour 2021: Dan Bordeianu, amintiri din studenție. Cum a reușit tânărul problemă să devină bursier în facultate

Publicat pe 29.11.2021 la 12:57 Actualizat pe 29.11.2021 la 17:40

Dan Bordeianu, unul dintre cei mai iubiți actori din România, poate fi văzut în această perioadă pe scena Teatrului Notarra, acolo unde interpretează roluri de succes. În cea mai nouă ediție CulTour, bărbatul stă la povești cu Alexandra Gherman și își aduce aminte de perioada în care era student.

Dan Bordeianu poartă un pulover închis la culoare și are barbă

Dan Bordeianu, amintiri din studenție

Instagram/Dan Bordeianu

“În ediția de astăzi stăm la povești cu Dan Bordeianu.”, începe Criss emisiunea CulTour de astăzi.

“Dan are o carieră impresionantă pe scenă și îl puteți vedea în piesele Teatrului Notarra.”, continuă aceasta.

“Despre familie, pasiuni și carieră cu Dan Bordeianu.”, spune și Vlad Gherman.

Dan Bordeianu, amintiri din studenție

Dan Bordeianu a intrat la Facultatea de Drept, însă din cauza faptului că singura materie care îl pasiona era filosofia, a decis să renunțe și să își încerce norocul către actorie. Atunci când a luat decizia de a-și schimba studiile, mama actorului era plecată din țară.

“Cumva tata a fost surprins că nu se aștepta să dau la actorie și să intru, tata a dat la actorie și sora mea la fel, n-a intrat niciunul.”, mărturisește Dan.

Dan Bordeianu se caracterizează ca fiind tipul de copil neascultător, care întotdeauna punea întrebări atunci când nu înțelegea ceva, iar pe vremea aceea întrebările nu erau văzute ca un lucru bun, nici din partea profesorilor, nici din partea părinților.

“A fost neașteptat pentru ei și au privit cu oarecare neîncredere pentru că nu eram exemplul de copil foarte docil, ascultător, nu funcționam deloc așa.”, spune actorul.

“La un moment dat prin clasa a 9-a m-am apucat să cânt la chitară. Mama era fascinată de câte ore petreceam cu chitara în brațe, stăteam ore bune, absolut după ureche învățam, cu casetofonul dădeam înainte și înapoi. Celebrul ton de la telefon era la, La curat.”, continuă Dan Bordeianu.

Dan Bordeianu spune că mama lui a rămas impresionată de cât de perseverent s-a arătat acesta în studiul chitarei. “Aici e o teorie, mi-o asum, toți copiii sunt buni pentru ceva, această competiție din sistemul de învățământ mi se pare o prostie.”, spune Dan.

Celebrul actor cunoscut din telenovela “Numai iubirea” și “Lacrimi de iubire”, mărturisește că acum nu realizează că a terminat liceul, dat fiind faptul că întotdeauna a avut probleme.

Dan Bordeianu, un copil problemă

Dan Bordeianu își amintește că pentru a trece clasa la matematică și la fizică a fost nevoit să facă meditații, însă profesoarele care l-au îndrumat au fost de așa natură încât băiatul de atunci a reușit să-și însușească acele cunoștințe și să exceleze acolo unde dascălii de la clasă au eșuat.

“Știau cum să vorbească cu mine, era profesoară la Tonitza, știa cum să comunice cu mine, nu mi-a zis chestia asta, dar nu știu cum a reușit.”, spune actorul Dan Bordeianu.

Astfel, dintr-un elev care reușea întotdeauna să cauzeze probleme în liceu, Dan Bordeianu s-a transformat în bursier de merit la facultate.

Actorul spune că și acum are coșmaruri din liceu, din cauza problemelor pe care le-a avut atât cu absențele, cât și cu notele. “Sunt fericit că am prins perioada aia în care exista acea relație dintre profesor și elev, noi am primit informația foarte adânc înrădăcinată.”, spune acesta.

“A fost o perioadă faină”, își amintește Dan Bordeianu.

“În perioada respectivă nu erau oportunitățile de acum, erau reclame și teatru. Să fii angajat la teatru, șansele erau mici, spre foarte mici.”, continuă acesta.

În articolul

CulTour 2021: Dan Bordeianu, amintiri din studenție. Cum a reușit tânărul problemă să devină bursier în facultate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 ianuarie 2022. Vărsătorii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Rusia vrea să obţină retragerea totală a forţelor NATO din România şi Bulgaria. Întâlnire crucială Lavrov-Blinken
a1.ro
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Catine
5 cărți de educație financiară pe care orice femeie trebuie să le citească
retetefeldefel.ro
Quiche cu brânză și spanac plus roșii cherry
useit.ro
Cum îți poți încărca telefonul mai repede. Trucurile simple recomandate de experți
as.ro
Ion Ţiriac a dezvăluit că l-a depăşit chiar şi pe Cristi Borcea. „Am 3 copii oficiali şi 30 neoficiali”. Modul în care îşi va împărţi miliardarul averea
Antenastars
Theo Rose, printre lacrimi: „N-o să mai vorbesc două zile!”