Cultour 2021: Marius Rizea aduce la CulTour povești din anii studenției

Publicat pe 30.09.2021 la 15:43 Actualizat pe 30.09.2021 la 18:28

Marius Rizea vine astăzi la CulTour și vorbește despre prima întâlnire cu soția sa, dar și despre emoțiile prin care a trecut atunci când a decis că își dorește să intre la facultatea de actorie.

Marius Rizea este îmbrăcat într-o ținută sobră

Marius Rizea în discuție cu Alexandra Gherman

Happy Channel

Marius Rizea este unul dintre cei mai mari actori din România și reușește să aducă întotdeauna un plus de valoare atunci când urcă pe scenă. Puțin știu însă momentele terifiante prin care a trecut atunci când a venit în București pentru a-și încerca norocul la facultatea de actorie.

Alexandra Gherman l-a luat la întrebări pe actorul din “Adela” și a descoperit povești interesante, momente despre care puțini fani știau că au avut loc în viața lui.

De asemenea, Marius Rizea povestește și despre clipa în care a văzut-o pentru prima oară pe Natalia Călin, actrița care i-a devenit soție și mamă a copiilor.

Povestea de viață a lui Marius Rizea

Marius Rizea este din Râmnicu Vâlcea, însă în tinerețe și-a dorit atât de mult să devină actor, încât a luat drumul Capitalei și a decis că trebuie să intre la facultatea de actorie.

“Nu a avut nimeni încredere în mine, doar prietenul meu cel mai bun”, mărturisește actorul.

Acesta își amintește cu nostalgie că prietenul său l-a văzut într-o piesă de teatru și i-a plăcut atât de mult încât l-a încurajat să își încerce norocul în București, pentru admiterea la facultate.

Marius Rizea s-a considerat întotdeauna un copil mediocru, având în vedere locurile în care a crescut, dar și educația pe care a primit de la părinții lui. În tinerețe, acesta făcea parte din „Trupa Ariel”, unde câțiva copii își exersau talentul actoricesc pe care voiau să îl fructifice cum se cuvine.

Cine este Marius Rizea

“La admitere m-am îndrăgostit de viitoarea mea soție, de Natalia Călin.”, spune actorul.

Marius Rizea își aduce aminte că soția lui era la admitere în același timp cu el, însă aceasta dădea examen pentru a patra oară, iar el pentru prima dată.

Alexandra Gherman a continuat cu întrebările și a vrut să știe de la marele actor cum anume a decurs ziua care i-a schimbat complet percepția asupra vieții. Marius Rizea spune că a trebuit să treacă de trei probe eliminatorii, însă a fost foarte emoționat având în vedere numeroasele replici pe care a trebuit să le învețe.

Cu toate că emoțiile îl copleșeau, acesta a reușit să ajungă până la examenul final, acolo unde studenții din anii terminali erau în public. Marea actriță din juriu care l-a luat la întrebări pe studentul Marius Rizea a fost doamna Sanda Manu, care a fost imediat cucerită de studentul din provicine care voia să-și depășească condiția.

“M-a întrebat ce aveam în repertoriu, dacă am fost la teatru în Râmnicu Vâlcea”, spune Marius Rizea.

Printre probele pe care Marius Rizea le-a avut de dat, a fost și citirea unei povestiri la algere. Acesta a recurs la scrierile din Revista Agora, o publicație unde oamenii talentați își puteau trimite operele.

Marius Rizea nu a realizat atunci greșelile pe care le-a făcut în timpul examenului, însă cu puțin noroc a intrat la facultatea de actorie și de atunci drumul i-a fost presărat cu laude și ovații din partea admiratorilor.

În articolul

Cultour 2021: Marius Rizea aduce la CulTour povești din anii studenției

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021. Balanțele au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum se bucură Andreea Raicu de prezent: "Un jurnal te ajută să îţi eliberezi sufletul"
a1.ro
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
Catine
Culorile sezonului de primăvară-vară 2022. Care sunt datele oferite de raportul Institutului Pantone Fashion Color Trend
retetefeldefel.ro
Tort cu cremă de dovleac copt
useit.ro
Accidentul nuclear de la Cernobîl va mai cauza zeci de mii de victime în următorii ani. Cum explică experții fenomenul 
as.ro
Anamaria Prodan, anunț uriaș despre noul său iubit. Cine ar fi bărbatul care o consolează după divorțul de Laurențiu Reghecampf: “Am nevoie să fiu ținută în brațe”
Antenastars
Theo Rose, printre lacrimi: „N-o să mai vorbesc două zile!”
Spynews
EXCLUSIV. Reacția Anamariei Prodan la acuzele fostei neveste a lui Laurențiu Reghecampf: „Nu fac decât să-l târască în mizerie”