CulTour 2022: Criss și Vlad vorbesc despre terapia râsului în viața oamenilor. Cum ne ajută umorul să depășim situațiile dificile

Publicat pe 27.01.2022 la 10:50 Actualizat pe 27.01.2022 la 18:01

Criss și Vlad prezintă la CulTour cele mai bune modalități prin care ne putem îmbunătăți starea de spirit cu ajutorul râsului. Cum ne ajută umor să depășim situațiile dificile.

Criss poartă o bluză strălucitoare și are părul desprins. Actrița stă alături de Vlad Gherman

Criss și Vlad vorbesc despre terapia râsului în viața oamenilor

Happy Channel

“După cum v-am promis, în fiecare joi aici la CulTour, ne propunem să căutăm cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a ne îmbunătăți starea de spirit.”, începe Vlad Gherman emisiunea CulTour de astăzi.

“Așa cum vă spuneam și data trecută, știm că nu e ușor să fii cu zâmbetul pe buze de dimineață până seara, dar merită să încercăm pentru că, se pare că râsul este cel mai bun medicament.”, continuă Criss.

Criss și Vlad vorbesc despre terapia râsului în viața oamenilor

Vlad – “Puterea curativă a râsului constă în secreția de endorfine, adică substanțe fundamentale pentru o viață echilibrată, cu tonus.”

Criss – „Ideea conform căreia râsul este un medicament, a venit se pare prima oară de la greci unde medicii le recomandau bolnavilor să meargă la spectacole de comedie pentru a-și reveni.”

Vlad – “Și dacă tot vorbim de spectacole de comedie, propun să începem ediția de astăzi cu Maria Popovici, unul dintre cei mai cunoscuți comedianți români.”

Criss – „Câștigătoarea sezonului 2 IUmor, vine chiar acum la CulTour. Mă întreb dacă ea e conștientă că atunci când se urcă pe scenă se transformă într-un doctor de suflete.”

Alexandra – „Ce înseamnă pentru Maria Popovici râsul?”

Maria Popovici – „Pentru mine râsul înseamnă terapie, pentru mine personal, adică eu am nevoie de chestia asta și nu seamănă cu nicio altă întâmplare. E evident terapeutic și e minunat.”

Alexandra – “Și te gândești vreodată când ești tu pe scenă că ai efectul ăsta terapeutic, că ești un fel de doctor de inimi?”

Maria – „Mă gândesc după, îmi scriu oamenii pe social media. E cea mai satisfăcătoare chestie în lume. Altceva nu pot să fac. Când ești pe scenă te gândești doar la ce ai de făcut. E un sentiment care nu se poate compara cu nimic altceva.”

Alexandra – “Și atunci ai sfătui oamenii...”

Maria – „Aș sfătui oamenii ca în prima parte a zilei să se ocupe de chestii importante și seara înainte de culcare, o comedie, un show de stand up.”

Râsul ca medicament pentru viață

Alexandra – „Când ai început să cochetezi cu ideea de stand up?”

Maria – „E un pic greu de spus pentru că am avut foarte multe momente din viață, am avut un moment într-o seară cu prietena mea cea mai bună. Mergeam la magazin cu prietena mea cea mai bună și atât de mult am râs cu o invenție că s-a așezat pe jos de râs. Dar conceptul era destul de îndepărtat. Nu îmi trecea prin cap. Îmi plăcea foarte mult și mă uitam foarte mult.”

Alexandra – “Astăzi aș vrea să te întreb din punct de vedere psihologic și neurologic, cum ne poate îmbunătăți râsul viața?”

Cristiana Trifu ( psihoterapeut) – “Sunt atâtea beneficii că nici măcar nu știu de unde să încep. Eliberează endorfine, e un exercițiu bun pentru inimă, ne crește imunitatea, astea sunt printre beneficiile fiziologice. Printre beneficiile psihologice, ne ajută să ne legăm de oamenii din jur, să creăm relații mai puternice, mai stabile, ne ajută să ne deconectăm de la probleme, ne ajută să ne simțim bine per total și să avem o stare de bine, mai ales pentru că vorbim despre eliberarea de endorfine.”

În articolul

CulTour 2022: Criss și Vlad vorbesc despre terapia râsului în viața oamenilor. Cum ne ajută umorul să depășim situațiile dificile

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x