Cultour 2022 : De ce ne este frică să facem schimbări în viață. Care este importanța ieșirii din zona de confort

Publicat pe 10.03.2022 la 10:51 Actualizat pe 10.03.2022 la 17:53

Specialiștii CulTour 2022 vorbesc despre importanța ieșirii din zona de confort. De ce ne este frică să facem schimbări în viață și să ajungem la ceea ce ne face cu adevărat fericiți.

Criss poartă o bluză albă cu mâneci verzi și stă lângă Vlad care poartă o bluză gri cu mâneci lungi

Criss și Vlad, CulTour 2022

Happy Channel

De cele mai multe ori ne găsim blocate în zona de confort și ne este teamă să renunțăm la lucrurile de care ne simțim atașate. Cu toate acestea, fără să știm, dincolo de frică există mult mai multe oportunități de care ne-am putea bucura.

Specialiștii CulTour 2022 vorbesc despre importanța ieșirii din zona noastră sigură și ne răspund la întrebările care ne îngrijorează atunci când dorim să ne schimbăm viețile.

CulTour 2022: De ce ne este frică să facem schimbă în viață

Cristiana Trifu, specialistul CulTour 2022, spune că atunci când ne dorim să facem schimbări în viață trebuie să începem în primul rând cu încrederea de sine. Atunci când nu avem destulă încredere, nu ne putem seta anumite obiective pe care dorim să le parcurgem pe o distanță setată de timp.

De asemenea, teama de eșec ne poate bloca atunci când ne dorim să transformăm o idee într-un plan mpreț de viitor. De aceea, încrederea în forțele proprii este extrem de importantă atunci când vorbim despre relații, schimbări și aspecte importante ale vieții. Atât pe plan personal, cât și pe plan profesional putem ajunge unde ne dorim, asta dacă știm cu adevărat care este scopul nostru în viață.

“Schimbarea e un process natural. Cred că ar fi două aspecte, încrederea în sine și teama de eșec. Pentru că o persoană care nu are încredere în propriile resurse, se duce într-o zonă predictibilă. Se leagă.”, spune Cristiana Trifu.

Aceasta a mai punctat faptul că atunci când nu dorim să ne aventurăm în viitor, rămânem ancorați într-un trecut de care suntem siguri, însă pe care nu îl mai dorim în viața noastră. “Facem lucruri mici la care știm că avem succes.”, continuă aceasta.

Specialiștii spun că schimbările mici reprezintă temelia schimbărilor mai mari din viitor, cele la care visăm cu toții.

Care este importanța ieșirii din zona de confort

Cristiana Trifu spune că atunci când dorim să ne analizăm viața și să recurgem la schimbări majore, trebuie să ne alcătuim o listă cu dorințe.

“Fiecare experiență ne aduce mai aproape. Schimbarea face parte din natură, din viață, din tot ce se întâmplă în jurul nostru și de multe ori acceptarea vine din teamă. Noi ca oameni avem nevoie de stabilitate și predictibilitate, însă în momentul în care această stabilitate nu ne mai aduce beneficii, e mai bine să avem curajul de a face ceva diferit.”, spune Cristiana Trifu, specialist.

De cele mai multe ori, atunci când ne dorim ceva, trebuie să gândim ca un copil. Astfel, trebuie să încercăm toate variantele prin care ideea noastră să devină realitate, în caz contrar ne vom simți dezamăgiți.

De aceea, un exemplu relevant vine chiar de la Andreea Ioniță, instructor de yoga. Aceasta a reușit să își transforme întreaga viața cu un singur curs de yoga.

“Mi-am dat demisia, am plecat în Bali și acolo m-am certificat în yoga. Am stat două luni.”, povestește Andreea Ioniță. Aceasta spune că în fiecare dintre noi se găsește un talent ascuns, trebuie doar să avem curajul de a-l descoperi.

În articolul

Cultour 2022 : De ce ne este frică să facem schimbări în viață. Care este importanța ieșirii din zona de confort

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x