CulTour 2022: Eugenia Nicolae, povestea din spatele unui artist de succes. Cum a ajuns tânăra să-și cânte dragostea pentru folclor

Publicat pe 22.02.2022 la 11:51 Actualizat pe 22.02.2022 la 18:11

Eugenia Nicolae și-a spus povestea de viață la CulTour 2022, într-o discuție sinceră cu Alexandra Gherman. Cum a ajuns artista să-și cânte dragostea pentru folclor și care au fost cele mai mari piedici până acum.

Eugenia Nicolae poartă o cămașă roz pal și are părul prins într-o coadă de cal

Eugenia Nicolae, povestea din spatele unui artist de succes

Happy Channel

Eugenia Nicolae se numără printre cei mai în vogă artiști din România la momentul actual. Tânăra îmbină ritmuri din folclor cu influențe pop și reușește de fiecare dată să ajungă la inimile fanilor. A participat la Eurovision, acolo unde și-a demonstrat calitățile vocale și de-a lungul timpului s-a făcut remarcată în tot mai multe show-uri de talente din țara noastră.

Într-o discuție sinceră cu Alexandra Gherman, Eugenia Nicolae și-a spus povestea de viață la CulTour 2022. Cum a ajuns tânăra să-și cânte dragostea pentru folclor.

Eugenia Nicolae, povestea din spatele unui artist de succes

Deși a participat la mai multe concursuri de talente, Eugenia Nicolae a mărturisit că s-a lăsat influențată la un moment dat de trendurile muzicale și a optat pentru piese care nu au reprezentat-o la acea vreme. Ulterior, artista a realizat că marea ei pasiune pentru folclor trebuie să se materializeze și astfel piesele scoase pe piață au reșit să ajungă rapid la inimile fanilor.

“Atunci când nu faci ceea ce simți, n-o să treci ecranul. După momentul în care eu am cântat acea piesă comercială, am cântat o piesă din folclor. Pentru următorul concurs m-am dus cu o piesă scrisă de mine. Am avut scenă și copii, muzicieni. A ajuns acolo unde trebuie.”, a declarat Eugenia Nicolae.

Cât despre procesul creativ, artista a declarat că se inspiră din viață, din cărțile pe care le citește sau piesele de teatru pe care le vizionează. De asemenea, are întotdeauna la îndemână un carnețel pentru a-și nota ideile care mai târziu ajung piese în adevăratul sens al cuvântului.

„Inima n-o mai răbda a fost scrisă într-o după-amiază. Aveam ochii în lacrimi. E o binecuvântare. Vrei tot timpul să cauți starea aia. La fel este și cu trasul vocilor în studio. La fiecare piesă am o altă stare. La Ce nu mă legeni aveam un nod în gât și lacrimi în ochi.”, și-a amintit cu nostalgie vedeta.

Eugenia Nicolae, artista care readuce folclorul românesc în atenția tinerilor

De asemenea, vedeta a povestit și despre experiența Eurovision și cum aceasta a reușit să-i schimbe percepția asupra vieții.

“Piesa Doina de la Eurovision are și ea o poveste. Intro-ul pe care îl aud oamenii nu era cel de la început. M-am chinuit cu Liviu pe aceleași măsuri. Au ieșit linia melodică și textul în câteva minute.”, a declarat Eugenia Nicolae. Deși este îndrăgită de public, vedeta își dorește să continuie cu proiectul său independent și să le arate tinerilor că visul poate deveni realitate dacă îți dorești îndeajuns de mult.

În ceea ce privește muzica comercială, Eugenia Nicolae spune: “Apreciez, cânt muzică comercială. Sunt lumi complet diferite pe care le respect. Este o luptă continuă pentru că tu susții singur financiar proiectul. Toate lucrurile se vor lipi de lipsa bugetelor.”

Eugenia Nicolae este la fel de îndrăgită și în mediul online, acolo unde are peste 5 mii de abonați care îi urmăresc postările neîncetat. Este cântăreață, scrie versuri și predă copiilor care își doresc o carieră în muzică. Așa poate fi descrisă artista Eugenia Nicolae.

În articolul

CulTour 2022: Eugenia Nicolae, povestea din spatele unui artist de succes. Cum a ajuns tânăra să-și cânte dragostea pentru folclor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x