CulTour 2022: Povestea de viață a sopranei Felicia Filip. Cum și-a început cariera și cât de greu a fost să se afirme într-o perioadă dificilă a vieții

Publicat pe 25.04.2022 la 16:00 Actualizat pe 25.04.2022 la 17:49

Vlad și Cristina Ciobănașu stau unul lângă altul și zâmbesc

Criss și Vlad la CulTour 2022

Happy Channel

Felicia Filip este una dintre cele mai mari vocii ale țării noastre, este soprana care ne-a reprezentat cu mândrie de-a lungul timpului în multiplele concerte pe care le-a avut. Într-un interviu sincer și deschis alături de Alexandra Gherman, artista și-a dezvăluit secretele.

Cum a început pasiunea pentru muzică, ce rol a avut familia și cât greu i-a fost să se afirme în perioada comunistă, Felicia Filip a vorbit în cadrul CulTour 2022.

Povestea de viață a sopranei Felicia Filip

Drumul către succes al artistei Felicia Filip a venit natural, asta pentru că s-a născut într-o familie de muzicieni. Mai târziu și-a cunoscut jumătatea și a constatat că viitorul său nu mai are cum să fie despărțit de această artă. De mică, celebra soprană a încercat să găsească frumos în urât, să vadă doar partea plină a paharului în orice situație, indiferent de greutăți.

Pe lângă faptul că este o artistă recunoscută pretutindeni, Felicia Filip este și profesor universitar în cadrul Universității Valahia din Târgoviște. Acolo îi îndrumă pe studenți spre calea artei care a consacrat-o. Trăiând de mică într-o familie înzestrată, artista nu și-a asumat niciodată meritul de a deține talentul suprem.

“Faptul că te naști cu o voce și cu toate celelalte calități pe care le știm sau nu le știm, nu este meritul tău. Totul are în spate studiul.”, a mărturisit Felicia Filip în cadrul CulTour 2022. Celebra soprană mărturisește că nu ar putea vedea o viață care s-ar desfășura fără muzică, asta pentru că fiecare dintre noi avem nevoie de această disciplină.

“Omul are nevoie de muzică, atât de mare nevoie este de aer, iubire, hrană. Muzica poate fi un medicament, poate fi o stare de bine, poate fi un dar pe care îl transmiți mai departe și se vede că înfrumusețează. ”, a completat Felicia Filip.

Ce calități a dobândit soprana Felicia Filip din partea părinților

Deși a știut întotdeauna cum să își modeleze viața în funcție de întâmplările care s-au petrecut, Felicia Filip spune că din partea părinților a dobândit un caracter de fier, dar și educație. Aceste două calități au urmat-o de-a lungul timpului și i-au conferit încredere.

“Niciodată părinții mei nu au încercat prin mijloace de influențare să fim puși în evidență.”, a spus Felicia Filip. Aceasta mărturisește că este foarte importantă să îți cunoști calitățile atunci când intri într-o conversație, asta pentru că trebuie să știi dacă greșești sau nu atunci când faci anumite remarci.

Cât despre rolul cu care s-a identificat cel mai mult, aceasta spune că pentru fiecare interpret ultimul este cel mai drag.

“Rolul care m-a definit și m-a urmărit pe marile scene este Violetta din Traviata de Verdi.”, a spus Felicia Filip. Traviata cuprinde de fapt rolul unei femei ce trece prin patru faze ale vieții sale. Obișnuită de mică cu aplauzele la scenă deschisă, Felicia Filip spune că nu-și amintește care a fost prima oară în care a fost lăudată de o sală întreagă pentru performanțele sale.

“Aplauzele sunt de când eram foarte, foarte mică. Am fost obișnuită.”, a spus Felicia Filip.

În articolul

CulTour 2022: Povestea de viață a sopranei Felicia Filip. Cum și-a început cariera și cât de greu a fost să se afirme într-o perioadă dificilă a vieții

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 septembrie 2022. Scorpionii se simt trădați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Fructul cu care Valeriu a dat lovitura. Are cea mai mare plantație din Europa de Est şi vinde ''ginsengul românesc'' inclusiv la arabi
a1.ro
Anamaria Prodan, dezvăluiri neașteptate. Bebeto a văzut bătaia dintre părinții săi: „E traumatizat”
HelloTaste.ro
Chec cu mac și glazură de lămâie. Spectacol de culoare și savoare
Catine
10 semne că te place un Rac. Cum să te comporți în preajma lui
useit.ro
Experții au creat organisme sintetice care se pot reproduce. Reușita care a impresionat lumea științifică
as.ro
Amănunt incredibil despre Anamaria Prodan, în timp ce se bătea cu Laurenţiu Reghecampf. Verdictul şocant la care nimeni nu s-ar fi gândit
Antenastars
Ioana Ginghină are o soră secretă. De ce nu şi-au vorbit niciodată: "Mi-ar fi plăcut să..."
Spynews
Testul de atenție pe care mulți români îl pică. Care elev din imagine copiază?
x