Demonstrație cu paste gratuite în fața restaurantelor de tip fast food
Publicat pe 06.12.2017 la 14:26 Actualizat pe 06.12.2017 la 17:45
Cum au crezut italienii sa isi salveaza ”mostenirea” gastronomica?
La ce preparate te gândești când spunem Italia? Paste și pizza, așa-i? Ei bine, la rubrica de curiozități, Cristina Ciobănașu vorbește despre alte minunății specifice bucătăriei italienești.
- Fiecare regiune din Italia și-a dezvoltat propria cultură gastronomică și propria metodă de gătire.
- În Italia, există peste 450 de paste și tot atâtea sosuri.
- Anual, în Italia se consumă peste 23 de kilograme de paste. Comparativ, un american mănâncă aproximativ 6 kilograme pe an.
- Pastele care sunt fierte al dente sunt mai ușor de digerat.
- În 1986, când au apărut restaurantele de tip fast food la Roma, italienii au demonstrat în fața acestora cu spaghete gata pregătite și le-au oferit oamenilor, considerând că astfel își salvează... moștenirea gastronomică.
Mai multe curiozități despre bucătăria italienească poți afla din clipul de mai jos.