Cum faci orezul să nu se mai lipească atunci când îl gătești? Tehnica ASTA nu dă greș niciodată!
Publicat pe 14.02.2017 la 18:47 Actualizat pe 18.02.2017 la 09:42
Orezul nu se poate pregati mai simplu de atat. Iata o reteta de orez cu legume.
Andreea Jugănaru de la andreeachinesefood.blogspot.ro a gătit chinezește la Happy Food. I-a arătat lui Vlad cum se gătește orezul clasic, astfel încât să nu se lipească și să își păstreze textura și culoarea după ce e gătit.
Acest lucru poate fi realizat dacă este gătit în tehnica stir fry, care este foarte folosită în China.
”Stir fry –ul și gătește, dar lasă și leguma proaspătă și crocantă și folosim și puțin ulei”, spune Andreea cu referire la beneficiile acestei tehnici.
Un sfat de ținut cont este și acela că ”orezul nu se condimentează, pentru că el împrumută din aromele celorlalte ingrediente cu care se combină mâncarea”.
Ingrediente:
- Orez basmati
- Morcovi
- Caju
- Țelină apio
- Ardei gras
- Ciuperci
- Usturoi
- Ghimbir
- Ulei vegetal
- Sos de soia
Dacă sunteți curioși, urmăriți clipul alăturat și încercați și voi această rețetă simplă chinezească.