Mousse de ciocolată cu fagure: rețeta cu care vei impresiona
Publicat pe 14.10.2016 la 17:30 Actualizat pe 15.10.2016 la 17:27
Pentru a face mousse de ciocolata ai nevoie de smantana pentru frisca, ciocolata, zahar, miere, gelatina, esenta de vanilie.
„Vom trece la ceva care arată atât de bine încât o să impresionați fete, iubiți, soți, copii, prieteni”...așa începe Vlad, de această dată, Happy Food.Este vorba de un desert surprinzător... de „next level” după cum a spus și Vlad, mousse de ciocolată.
Aveți nevoie de: smântână, ciocolată, zahăr, miere, gelatină, esență de vanilie.
Desertul se începe prin a face o bază, iar pentru acest lucru ai nevoie de gelatină. Încălziți o parte din smântâna pentru frișcă, după care o veți turna peste ciocolată. Veți obține o cremă peste care veți pune gelatina. Amestecați până când aceasta se încorporează în întregime, împreună cu esența de vanilie. Restul de smântână bătută trebuie adăugată în compoziția obținută și pusă, apoi, la rece.
Pentru fagure trebuie să caramelizezi zahărul împreună cu mierea. Întinde rezultatul obținut și lasă-l să se întărească. Finalul este unul wow, deoarece peste cremă vei pune fagure fărâmițat.
Pentru mai multe informații, urmăriți videoclipul de mai sus.