”Mi-am dat seama că nu mai merge așa”. Vlad ia cursuri de gătit
Publicat pe 21.09.2016 la 12:17 Actualizat pe 24.09.2016 la 19:25
Hotarat sa invete sa gateasca, Vlad a apelat la ajutor profesionist. Un bucatar profesionist i-a oferit cursuri de gatit si l-a invatat sa prepare lup de mare.
O nouă ediție de ”Happy Day”, o nouă zi pe care Vlad o petrece în bucărtărie. Hotărât să învețe să gătească, Vlad a decis că este timpul pentru niște lecții adevărate. De această dată, la ”Happy Food” el l-a avut alături pe bucătarul Constantin Turculeț.
”Mi-am dat seama că nu se mai poate! Zici că am două mâini stângi!” s-a plâns Vlad.
Din fericire pentru Vlad, invitatul său este bucătar profesionist în cadrul școlii culinare Horeca School, așa că, pe lângă rețeta de pește pe care au pregătit-o împreună, el s-a oferit să-l ajute pe Vlad și cu câteva explicații referitoare la tehnicile de bază ale bucătăriei.
Încă de la început, bucătarul a observat o greșeală în privința ținutei lui Vlad: lipsa șorțului. După ce au rezolvat problema, Vlad s-a pregătit să ia notițe, deoarece Constantin Turculeț l-a învățat să prepare o rețetă inedită, care are ca ingredient principal lupul de mare. Pe lângă acesta, pe lista de produse necesare s-au mai numărat câteva felii de bacon, ciuperci, unt, smântână, ulei și ceapă verde. Bucătarul a asezonat mâncarea cu puțină sare și piper, care au schimbat gustul întregului preparat.
Secretul unui gust delicios stă în crusta care se formează atunci când peștele este așezat în tigaie. Ești curioasă cum se obține ea? Urmărește clipul video de mai sus și descoperă ce sfaturi a primit Vlad de la invitatul său.