Ioana Chicet-Macoveiciuc la CulTour partea a-II-a: despre educația și temele copilului

Publicat pe 15.09.2020 la 10:40 Actualizat pe 15.09.2020 la 11:25

Pentru că sfaturile unei mamei sunt mereu bine venite, Ioana Chicet-Macoveiciuc se întoarce la CulTour, pentru a doua parte a interviului ei în exclusivitate.

Pentru că sfaturile unei mamei sunt mereu bine venite, Ioana Chicet-Macoveiciuc se întoarce la CulTour, pentru a doua parte a interviului ei în exclusivitate. Prințesa Urbană a oferit un interviu despre cum să-ți faci copilul să-i placă să învețe.

Un prim pas pentru a face temele mult mai plăcute pentru copilul tău îl constituie o înțelegere sau un ajutor reciproc între învățător și părinte, în așa fel încât copilului să-i facă plac să lucreze pentru școală.

„Nu este normal pentru un copil de 6 ani să petreacă 3 ore pe scaune, făcând teme”. Ioana susține că un copil are nevoie de o pregătire de dinainte, o pregătire la nivel de răbdare și concentrare, pe care sistemul nostru nu o oferă în momentul de față.

Conform bloggeriței înțelegerea dintre copil și părinte e crucială. E de părere că o dată ce-ți întelegi copilul și vrei să cooperezi cu el, și acesta din urmă va arăta un interes pentru ceea ce ai vrea tu să facă. Copilul trebuie să simtă că părerea lui contează, că nu e obligat să facă ceva, ci că ar fi indicat să o facă spre binele lui.

Ioana consideră că recompensele și pedepsele sunt o manipulare asupra copiilor, trebuie să lucrăm împreună cu el și să-l convingem că e spre binele lui să-și facă temele, nu să-l „amenințăm” sau „ispitim” cu tot felul de lucruri care se vor epuiza la un moment dat.

„Recompensele sunt eficace, dar nu sunt un mod bun de educație.” Ioana vede recompense ca pe o stradă cu două sensuri, manipularea copilului tău de mic, va duce la manipularea lui asupra ta mult mai târziu.

Aceasta e de părere că flexibilitatea e cheia unei bune educații, copilul are nevoie să se simtă liber. Manipularea pe care o aplicăm asupra copiilor o să strice relația dintre copil și părinte, indiferent de intențiile „bune” pe care părintele le are în minte.

Urmărește interviurile cu vedetele tare preferate la CulTour, de luni până vineri, de la 17:30, la Happy Channel!

Citește și: Ioana Chicet-Macoveiciuc la CulTour: despre schimbările din timpul pandemiei Cleopatra Stratan la CulTour: Despre cariera ei și marea sa iubire

În articolul

Ioana Chicet-Macoveiciuc la CulTour: despre educația și temele copilului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp