Ioana Chicet-Macoveiciuc la CulTour partea I: despre schimbările din timpul pandemiei

Publicat pe 14.09.2020 la 12:28 Actualizat pe 15.09.2020 la 11:25

Ioana Chicet-Macoveiciuc a împărtășit cu noi despre felul în care pandemia i-a schimbat viața, relația cu copii și cu soțul ei.

Ioana Chicet-Macoveiciuc a împărtășit cu noi despre felul în care pandemia i-a schimbat viața, relația cu copii și cu soțul ei. Aceasta consideră că familia lor a fost pusă într-o ipostază nouă, să fie toți împreună acasă, în același timp.

Ioana Chicet a oferit câteva sfaturi despre felul în care să vedem pandemia pentru a ne fi mai ușor și ce fel de strategii ar trebui să aplice părinții cu cei mici în această perioadă stresantă. Aceasta s-a ținut departe de gândurile rele prin convingerea că: „Ceea ce se întâmplă acum e doar o etapă”.

Bloggerița le-a creat copiilor ei un altfel de program decât cel de dinainte, a învățat să fie mult mai permisivă, atât cu ea, cât și cu cei mici. Le-a oferit celor mici relaxare, accesul la tehnologie și explicațiile de riguare pentru a înțelege ce se întâmplă în jurul lor.

Ioana susține că poți avea discuții serioase cu proprii tăi copii la orice vârstă, atâta timp cât ești conștient de felul în care să le explici: „Mi-am încurajat mereu copii să pună întrebări pentru a-și dezvolta gândirea critică.”

Aceasta crede cu adevărat în conectarea profundă dintre copil și părinte. Nu ne putem aștepa ca un copil să ne asculte când îi spune nu, atâta timp cât noi nu-i oferim ocazia de a fi ascultat și de a fi el.

Urmărește interviurile cu vedetele tare preferate la CulTour, de luni până vineri, de la 17:30, la Happy Channel!

Citește și: Cleopatra Stratan la CulTour: Despre cariera ei și marea sa iubire Denis Hanganu la CulTour: Despre prima zi de școală și copilărie

În articolul

Ioana Chicet-Macoveiciuc la CulTour: despre schimbările din timpul pandemiei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp