Ce legătură există între apetisantul burger și carnea de vită introdusă sub șaua cailor? Așa au apărut celebrele gustări
Publicat pe 17.10.2017 la 16:38 Actualizat pe 17.10.2017 la 18:24
Iata care e istoria burgerului
Greu să reziști unui burger, nu? Dar știți cum s-au născut acesta? Din ciclul ”Știați că...?”, la Happy Channel Cristina Ciobănașu vă prezintă istoria burgerului.
La începului secolului al 18-lea, câțiva germani au observat că, în timpul călătoriei, asiaticii puneau carnea de vită sub șaua cailor pentru a o frăgezi. Germanilor le-a plăcut ideea, așa că au pus-o în practică acasă, la Hamburg. Aceasta a devenit cunoscută sub denumirea de ”carne de Hamburg”. Mulți ani mai târziu, imigranții germani din America au dus cu ei această rețetă. Oamenii au început să improvizeze și să adapteze rețeta după bunul lor plac.
Când a apărut primul hamburger atestat oficial aflați din clipul alăturat.