Agresivitatea cainilor fata de copiii mici

Publicat pe 12.04.2011 la 00:34

Cainele se transforma uneori in cel mai mare dusman al omului, aparent, fara niciun fel de motiv Un grup de cercetatori de la Universitatea Pennsylvania a realizat pentru prima data un studiu asupra comportamentului cainilor care devin agresivi si a victimelor lor.

Cercetarea, realizata pe parcursul a patru ani, a examinat circumstantele in care un numar de 111 copii cu varste pana in 18 ani au fost muscati de 103 caini. Tuturor proprietarilor care s-au prezentat la spitalele veterinare din Pennsylvania le-au fost inmanate chestionare ce cuprindeau intrebari despre caine, familia care il avea in posesie, incidente agresive, varsta copilului, cat de familiar era cu cainele, circumstantele in care a fost muscat copilul etc.

La acestea s-au adaugat rezultatele examinarilor cainilor de catre medicii veterinari. Rezultatele au fost impartite in functie de familiaritatea copilului cu cainele. Astfel, au fost considerati ca familiari membrii familiei, vecinii si vizitatorii frecventi. Nefamiliari au fost catalogati copiii care nu cunosteau cainele, nu locuiau in apropiere si nici nu frecventau casele care adaposteau cainii respectivi.

Circumstantele evenimentelor care ii priveau pe copiii familiari au inclus resursele si hrana cainelui, interactiunea non-ostila, interactiunea ostila dar nedureroasa, interactiunea ostila si dureroasa si interactiunea in timp ce cainele dormea ori se odihnea.



2011/04/11//263568-introduce-new-baby-aggressive-dog-800x800.jpg

Atacarea copiilor sub 6 ani s-a produs cel mai des in relatie cu hrana sau resursele cainelui. Din cei 103 caini agresori, trei sferturi au fost masculi, iar rasele cele mai agresive s-au dovedit prepelicarul englez, dogul german, labradorul si cockerul american. 19% din caini nu mai muscasera niciodata vreo persoana, restul fiind la cel putin a doua agresiune. 45% au muscat un copil considerat familiar, iar 65% un copil sau un adult din familie ori un vecin.

Numai 35% din caini au agresat un copil considerat nefamiliar. Din datele furnizate de proprietari a mai rezultat ca multi caini prezentau tendinte de comportament anormale sau reactive.

S-a demonstrat astfel ca acestia experimenteaza si ei stari precum anxietate, durere si pot avea probleme de comportament. In astfel de situatii, ei pot ajunge sa muste un copil, chiar daca n-au mai facut-o niciodata pana atunci. Conform studiului citat, toti cainii care au agresat un copil au prezentat o anomalitate medicala sau de comportament. Nu exista doar anumite rase de caini care pot agresa copiii; evenimente agresive au fost provocate de toate rasele canine. Riscul de a fi muscat creste atunci cand cainele este supus el insusi unei agresiuni sau daca sufera din pricina vreunei boli.

Citeste si a1.ro!

Foto: thepetscentral.com

În articolul

Agresivitatea cainilor fata de copiii mici

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până joi seară
a1.ro
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
as.ro
„Va sosi momentul meu!” Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela s-a prăbuşit emoţional
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
x