Buldogul englez, pe cale de disparitie?

Publicat pe 01.09.2010 la 15:27

Noile reguli de crestere si incrucisare a peste 209 rase de caini ingrijoreaza crescatorii si specialistii in domeniu deoarece ar putea provoca disparitia a numeroase rase. Printre exemplarele care s-ar putea sa dispara se numara si buldogul englez, un simbol al sfidarii si duritatii.

Conform noilor standarde, acesta ar trebui sa aiba o fata mult mai mica, un nas infundat, picioare mai lungi si un corp mai suplu si nu va mai avea faimoasele falci.

Aceste reguli au fost realizate de Kennel Club pentru a se asigura ca pe primul plan este pusa sanatatea animalelor si nu aspectul acestora, care a dat deja ordin sa fie indepartate anumite caracteristici de la mai multe rase canine.

"Standardele de incrucisare au fost revizuite in asa fel incat sa nu contina nimic din ceea ce ar putea pune in pericol respiratia, mersul sau vederea cainilor", se arata in noile reguli, dupa cum informeaza The Times, in editia electronica.

Astfel, rasa Sharpei isi va pierde cutele de piele de pe gat, cap si picioare, in timp ce Clumber Spaniel si Labradorul Retriever vor trebui sa fie mai supli pentru a putea intra in concursuri. Nici boturile plate ale pechinezilor nu vor mai fi acceptate, intrucat produc dificultati in respiratie. Alte rase canine ce vor suferi schimbari sunt si Bloodhound, Ciobanescul german, Basset Hound, Saint Bernard, Chow-Chow, Mastiff si Dogul de Bordeaux.

In conformitate cu noile reguli, cei care fac parte din juriile concursurilor canine au fost instruiti sa observe daca animalele sunt conform cu noile standarde si sa aleaga drept castigatori cainii cei mai sanatosi.

Schimbarile i-au maniat pe membrii Consiliului britanic de incrucisare a buldogului, care au declarat ca vor da in judecata Kennel Club.


Sursa: Times Online
Foto: urkitten.wordpress.com

În articolul

Buldogul englez, pe cale de disparitie?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x