Ce faci cand pisica ta are purici?
Publicat pe 01.10.2010 la 13:09 Actualizat pe 01.10.2010 la 13:14
Asadar, daca vezi ca pisica se scarpina, ca “se purica” este indicat sa o controlezi. Si nu este deloc greu - o poti face atunci cand o tii in brate sau cand ii faci toaleta.
Puricii sau excrementele lor (mici bobite negre care se inrosesc atunci cand sunt udate) se gasesc pe gat, in jurul urechilor si la baza cozii, adica in locurile unde pisica nu se poate spala. Pericolul este cu atat mai mare cu cat ouale de purici supravietuiesc in locurile unde pisica sta sau doarme - pe asternuturi, pe canapele, covoare.
Atentie la produsele de deparazitare!
Evident, deparazitarea pisicii trebuie facuta in primul rand. In functie de tipul lor, antiparazitarele se aplica pe blana de pe spatele pisicii, se pot adauga in mancare sau sunt injectabile. Se mai pot folosi spray-uri, spume, sampoane si pudre.
Multe pisici suporta cu greu baia, facand si mai dificila deparazitarea. De asemenea, pudrele pot usca pielea sau pot produce iritatii ale aparatului respirator.
Prin urmare, oricare ar fi produsul, acesta trebuie sa fie neaparat recomandat de medic, mai ales in cazul in care pisica sufera de anumite afectiuni.
Este indicat ca produsele sa nu fie amestecate, iar deparazitarea nu trebuie repetata mai repede de 3 saptamani-o luna.
De asemenea, imediat ce s-a folosit un produs de deparazitare, timp de cateva ore, pisica trebuie tinuta sub observatie pentru a depista la timp eventuale reactii alergice. Daca acestea apar, animalul trebuie transportat de urgenta la veterinar, impreuna cu produsul andministrat.
Ai grija si de locuinta!
Chiar daca ai deparazitat pisica, pentru a preveni reinfestarea trebuie deparazitata si locuinta, in acest scop fiind folosite produse ce se gasesc la pet shop.
Deparazitarea casei este totusi o actiune anevoioasa si de durata, asa incat este bine sa se apeleze la medicul veterinar, care poate recomanda produsele potrivite.
Locuinta trebuie aspirata, mai ales locurile greu accesibile, cum ar fi pernele fotoliilor sau dedesubtul mobilei. Pe covoare se pulverizeaza un spray, asternuturile se schimba saptamanal, iar pardoselile se curata cu detergent.
Citeste si Revista Felicia!