Cum decorezi camera copilului cu desene cu animale

Publicat pe 07.01.2011 la 12:09 Actualizat pe 07.01.2011 la 12:15

Jurnalul National iti prezinta modul in care o mamica, Mihaela, a decorat camera fetitei sale, Ema, cu imagini cu animale. Totul cu ajutorul unui designer.

Ema este o fetita dulce pentru care parintii au vrut sa creeze un ambient cald de care micuta lor sa se poata bucura atunci cand va creste. Mihaela, mama Emei, a cumparat mobilierul si a contactat un designer inainte de a naste. Peretii camerei erau vopsiti cu un lila prafuit, iar mobilierul era decorat cu doua animalute - o girafa (Lele) si un elefant (Gigi).

Rugamintea mamei a fost ca pe mobila sa se picteze ceva cu personaje, care sa ii integreze si pe Lele si Gigi, pentru ca peretii sa se potriveasca cu mobilierul si sa fie ca o poveste, astfel incat ea cu fetita sa sa poata broda mai tarziu si sa o impulsioneze sa fie inventiva pornind de la picturi. De asemenea, ca sa se poata lua o decizie cu privire la locul picturii, trebuia stabilita mai intai pozitionarea mobilierului.

Au fost propuse patru aventuri ale personajelor: la circ, la concert (unde hipopotamul e pianist si pisica e soprana), la cofetarie (tigrul isi serbeaza ziua) si la picnic, in padure - aici Lele si Gigi se bucura de prezenta minunata a unei fetite roscate cu ochii albastri, care nu e alta decat Ema, asa cum si-a imaginat-o designerul inainte ca ea sa se nasca. Scenele pe care le-a ales ofereau posibilitatea de a reda personaje variate si interesante. Pentru ca peretii i s-au parut cam inchisi la culoare, a patinat cu alb o banda lata de 1,2 m pe perete, de jur-imprejurul camerei, la inaltimea orizontului vizual.

Pe aceasta portiune mai deschisa a peretilor au fost plasate cele patru scene, in ideea de a arata cam ca niste tablouri. Ca tehnica, s-a pictat in laviuri transparente si pastelate - in genul acuarelei - si s-au folosit vopsele acrilice speciale pentru pereti, pe baza de apa, inofensive pentru copil.

Perdeluta este confectionata de acelasi designer care a pictat camera si a fost cusuta dintr-un material alb nu foarte transparent, pentru ca ferestrele sunt orientate catre sud si vara soarele incinge camera. Este prinsa cu bride din dantela cu nasturei si are un volan in partea de jos. Pe ea sunt cusute flori asemanatoare cu cele din pictura. Draperiile sunt duble, cu dungi orizontale pe o parte si dungi verticale pe cealalta. Culorile sunt cele stabilite pentru intreaga camera - verde, portocaliu cu accente de rosu-caramiziu si lila. Bridele de la draperie se leaga cu funde, precum bretelele de la rochite.

Ca materiale, pardeaua este dintr-un bumbac fin, satinat, iar draperia din fasii de materiale diferite, amestecuri de lana, bumbac si poliester.

Citeste si jurnalul.ro

În articolul

Cum decorezi camera copilului cu desene cu animale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x